tromaktiko: Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στο Φεστιβάλ στο Κατάκολο

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στο Φεστιβάλ στο Κατάκολο



Ο Δήμος Ήλιδας θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ «Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού – Κρουαζιέρας» που θα γίνει το ...
τετραήμερο 5-8 Αυγούστου στο Κατάκολο, ένα Φεστιβάλ με υψηλούς στόχους.

Είναι ακόμη μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας, ενώ και το Φεστιβάλ όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Κατάκολο, τελούν υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, εισηγήθηκε στο ΔΣ της 26ης Ιουλίου τη συμμετοχή του δήμου στο «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας» τονίζοντας μεταξύ άλλων ως εξής:

«Όπως ενημερωθήκαμε με σχετικό έγγραφο, το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας διοργανώνουν τουριστική έκθεση από τις 5 Αυγούστου 2017 έως τις 8 Αυγούστου 2017 στο λιμάνι του Κατακόλου, με τη συμμετοχή πλήθους φορέων της Ηλείας.

Η έκθεση με τίτλο: «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας» έχει ως σκοπό να αναδείξει τις ομορφιές της Ηλείας και την τοπική παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, κυρίως στους τουρίστες που εξέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια.

Η συμμετοχή του Δήμου μας στην έκθεση γίνεται με στόχο την προσέλκυση των τουριστών που εξέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να δουν από κοντά τις ομορφιές, αλλά και να επισκεφτούν τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα του Δήμου Ήλιδας. Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε την περιοχή μας σε φορείς της κρουαζιέρας και του τουρισμού, αφού επίσημοι καλεσμένοι θα είναι ναυτιλιακές εταιρείες που συνεργάζονται με το Κατάκολο και tour operator της κρουαζιέρας.

Η έκθεση λόγω και του τετραημέρου που έχει προγραμματιστεί, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κρουαζιέρας, αλλά και επισκέπτες του Νομού Ηλείας. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ στηρίζεται από τα Υπουργείο Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Ο Δήμος Ήλιδας θα συμμετέχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο 6 τ.μ. στο οποίο θα διανέμονται φυλλάδια με τις ομορφιές και τις δραστηριότητες του Δήμου και το οποίο από τους διοργανωτές κοστολογείται για τις τέσσερις ημέρες που διαρκεί στα 400 € (τιμή συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!