tromaktiko: Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να φοράτε σαγιονάρες μόνο στην παραλία!

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να φοράτε σαγιονάρες μόνο στην παραλία!



Oι σαγιονάρες flip flop είναι η ιδανική λύση για τους περισσότερους από εμάς το...
καλοκαίρι και ειδικά στην παραλία, αλλά αν σκέφτεστε να κάνετε αυτό το αξεσουάρ «αχώριστο σύντροφο» κατά την διάρκεια των διακοπών, θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά.

Διαβάστε παρακάτω τους λόγους που οι σαγιονάρες τέτοιου είδους δεν ενδείκνυνται για μακροχρόνια χρήση.

Κίνδυνος τραυματισμού

Είναι αρκετά βολικές αυτές οι σαγιονάρες από καουτσούκ και η τιμή τους είναι ικανοποιητική, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται πως θα πρέπει να τις φοράτε όλη μέρα στην θάλασσα. Δεν έχουν καμία υποστήριξη καμάρας, πράγμα που σημαίνει πως τα πόδια σας δεν θα μπορούν να μείνουν σε ίσια θέση για ώρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν είναι απίθανο να τραυματίσετε τον αστράγαλο ενώ περπατάτε αμέριμνοι.

Μπορεί να αναπτυχθεί φλεγμονή στο πόδι

Χωρίς την κατάλληλη στήριξη του ποδιού, ο πελματιαίος θα αρχίσει να σας τραβάει. Αυτό τα τράβηγμα μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή στον ιστό, οδηγώντας σε μια πάθηση που ονομάζεται πελματιαία οισοφαγία.

Κίνδυνος να εισχωρήσει στο δέρμα σας κάτι «ξένο»

Είναι αρκετά εύκολο να περάσει μέσα στο νύχι κάποιο μικρό γυαλί ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρεθεί στον δρόμο σας, ειδικά αν η σαγιονάρα είναι φθαρμένη. Ακόμη και μικρά κομμάτια από το υλικό της σαγιονάρας μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα σας.

Αλλαγή του βηματισμού

Το σώμα σας έχει εκπαιδευτεί σε έναν βηματισμό συγκεκριμένου ρυθμού όταν φοράτε παπούτσια με τακούνι. Με τις σαγιονάρες τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να ασκείτε μεγαλύτερη πίεση στο πόδι καθώς περπατάτε ώστε να κάνετε σταθερά βήματα.

Κίνδυνος ατυχήματος με το όχημα

Αν οδηγείτε με σαγιονάρες σκεφτείτε το ξανά. Δεν είναι δύσκολο να σας γλιστρήσουν από το πόδι, ή να σκαλώσουν στο πετάλι ενώ οδηγείτε με αποτέλεσμα να θέσετε σε κίνδυνο την σωματική σας ακεραιότητα.

Είστε εντελώς απροστάτευτοι

Δεν είναι λίγες οι φορές που το λουρί της σαγιονάρας σπάει από την τριβή με το πόδι και τότε υπάρχει κίνδυνος επαφής του γυμνού ποδιού με βακτήρια και αιχμηρά αντικείμενα στο έδαφος όπως οι ακίδες.

Πρόβλημα με τους κάλους

Οι σαγιονάρες είναι υπεύθυνες για την δημιουργία κάλων στα δάχτυλα των ποδιών σας επειδή δημιουργούν μια αφύσικα επίπεδη επιφάνεια και αναγκάζουν τους συνδέσμους και τους τένοντες να βρεθούν σε λάθος σημεία.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο κακό κάνουν στα πόδια μας οι σαγιονάρες;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!