tromaktiko: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από το Πατριαρχείο Ρουμανίας



Ιατρικό εξοπλισμού για παιδιατρικές κλινικές είκοσι νοσοκομείων δώρισε χθες, Τετάρτη 9 Αυγούστου ο ...
Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας παρουσίασε τον εξοπλισμό στους αντιπροσώπους των είκοσι νοσοκομείων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πατριαρχείου.

Να αναφερθεί ότι ο ιατρικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας που αγοράστηκε μετά από έρανο εθελοντών του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμ. Κυπριανού κόστισε 65,000 ευρώ.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη τους εθελοντές για την πρωτοβουλία και την συλλογή των απαιτούμενων πόρων για να πραγματοποιηθεί η αγορά του εξοπλισμού.

''Είμαστε ευτυχείς καθώς οι πιστοί του Παρεκκλησίου ενδιαφέρθηκαν για την σωματική υγεία των ασθενών που βρίσκονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε: ''Οι εθελοντές του παρεκκλησίου, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμ. Κυπριανού, παλαιότερα είχαν βοηθήσει και άλλα νοσοκομεία, ειδικά στο Βουκουρέστι''.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Δανιήλ προέτρεψε όλους να συνεχίσουν να ζουν την ζωή τους σύμφωνα με το θέλημα Του Θεού, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ιατρική επιστήμη μαζί με την προσευχή θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους ασθενείς στα νοσοκομεία.

''Υπάρχουν πολλά παιδιά που υποφέρουν και χρειάζονται ιατρική φροντίδα, και πιστεύω ότι ο εξοπλισμός αυτός θα βοηθήσει σημαντικά τους ιατρούς να ανακουφίσουν αυτά τα παιδιά'', υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Δανιήλ.

Από την πλευρά της η νεογνολόγος κ. Ιωάννα Μαρίν ανέφερε ότι ο ιατρικός εξοπλισμός θα μειώσει το άγχος των παιδιών, και επίσης θα βοηθήσει σημαντικά στην αποθήκευση αποτελεσμάτων εκατό ασθενών.

Τέλος να σημειωθεί ότι από το 2015 έως σήμερα με την συνδρομή των εθελοντών του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, το Πατριαρχείο Ρουμανίας έχει δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 190,000 ευρώ.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!