tromaktiko: Πώς μπορεί το καλοκαίρι να ανανεώσει τη σχέση σου...

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Πώς μπορεί το καλοκαίρι να ανανεώσει τη σχέση σου...



Το καλοκαίρι είναι κάτι σαν ένα αναζωογονητικό μασάζ στη ζωή σου, στην ψυχολογία σου και φυσικά στη σχέση σου. Ο ήλιος, ο ελεύθερος ...
χρόνος, οι διακοπές, η ξεκούραση, όλα συντελούν στο να δεις τα πράγματα διαφορετικά, πιο χαλαρά. Χωρίς το άγχος, τις τοξίνες των ευθυνών, τη νευρικότητα της κούρασης, όλες σου οι αντιδράσεις και οι σκέψεις είναι διαφορετικές. Παίρνεις ανάσα. Το ίδιο και η σχέση σου. Επαναπροσδιορίζεται. Φορτίζεις της μπαταρίες της και αναβαθμίζεις το λογισμικό της.

Δεν έχεις λοιπόν παρά να προσπαθήσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του καλοκαιριού και να ανανεώσεις τη σχέση σου...

1. Αποφορτίσου!
Το θαλασσινό νερό, το αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για να διώξεις τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα σου όλο το χειμώνα. Απόλαυσε τις βουτιές και το κολύμπι. Ξέρεις τα ευεργετικά αποτελέσματα της κίνησης στην ψυχολογία και στην αυτοπεποίθησή σου. Αλλάζοντας η διάθεσή σου θα αλλάξουν όλα: η συμπεριφορά σου, οι αντιδράσεις σου. Μας “μαλακώνει”, μας ηρεμεί, μας κάνει να νιώθουμε πιο σέξι η ξεκούραση, η απομάκρυνση από την απαιτητικότατη ρουτίνα μας. Κι αυτό είναι μια αλλαγή που θα βοηθήσει πολύ τη σχέση σου.

2. Κάνε focus στα θετικά
Αφιέρωσε λίγο χρόνο στις σκέψεις σου, στις όμορφες σκέψεις σου. Κάνει μέσα σου μια νοητή λίστα με όλα όσα σου έχει προσφέρει ο σύντροφός σου, για όλα όσα του είσαι ευγνώμων. Για τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του που αγαπάς. Εστίασε και σημείωσε στο μυαλό σου όλα τα θετικά. Θυμήσου όλες τις ευτυχισμένες σας στιγμές. Το καλοκαίρι, η όμορφη θέα, ευνοούν τις ονειροπολήσεις και τα όμορφα ταξίδια στο παρελθόν.

3. Απολαύστε την ελευθερία σας
Μακριά από τη δουλειά, μακριά από τη ρουτίνα. Διακοπές. Απολαύστε μαζί ένα ηλιοβασίλεμα, ένα όμορφο γεύμα με την πανέμορφη θέα που απλόχερα μας χαρίζει η χώρα μας, πιείτε ένα ποτήρι κρασί και ταξιδέψτε στο παρελθόν. Θυμηθείτε πως γνωριστήκαμε, συζητήστε για όσα καταφέρατε μαζί, ζήτα συγγνώμη αν χρειάζεται για κάτι, πες ευχαριστώ για όλα όσα σημείωσες -σύμφωνα με τα παραπάνω- στο μυαλό σου. Κάντε σχέδια για το μέλλον. Η ψυχολογία που έχουμε όλοι το καλοκαίρι μας ευνοεί για σκέψεις και σχέδια με θετικό πρόσημο.

4. Romance
Το καλοκαίρι ξυπνά το ρομαντισμό. Είναι η φύση του τέτοια. Το ηλιοβασίλεμα, η θάλασσα, οι παραλίες, οι μυρωδιές, οι εικόνες. Μας κάνει όλους πιο ρομαντικούς, πιο συναισθηματικούς. Κι αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σου. Αρκεί μόνο να αφεθείς, να έχεις καλή πρόθεση, να μην επιτρέπεις στην κούραση του χειμώνα να καταστρέψει την ευκαιρία.

5. Ο χρόνος
Έχετε χρόνο ο ένας για τον άλλο. Χωρίς να χτυπάνε τα τηλέφωνα ασταμάτητα, χωρίς να έχετε σκορπίσει σε υποχρεώσεις και δουλειά. Και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά ξανά. Προσοχή, γιατί το καλοκαίρι έχει και τις παγίδες του. Αν δεν έχεις υπογραμμίσει στο μυαλό σου πως είναι μια καλή ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά στο σύντροφό σου, η κούραση και το άγχος του χειμώνα μπορεί να φέρει αποξένωση.

6. Αν έχετε παιδιά...
Απολαύστε όλα όσα χτίσατε μαζί. Παίξτε με τα παιδιά σας, γίνετε πάλι παιδιά κι εσείς. Γελάστε. Το γέλιο είναι αφροδισιακό και εξαιρετικά αναζωογονητικό. Μοιραστείτε ιστορίες μαζί τους. Και φυσικά, απολαύστε τις οικογενειακές διακοπές. Δεθείτε κι άλλο. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, να θυμάσαι!

7. Οι δυο σας!
Οι οικογενειακές διακοπές επιβάλλονται. Επιβάλλεται όμως και να μείνετε έστω και για ένα Σαββατοκύριακο οι δυο σας. Οργάνωσε μια εκδρομή, λίγες μέρες χωρίς τα παιδιά σας. Μόνο οι δυο σας. Για το απαραίτητο update. Βγείτε ραντεβού, περπατήστε βράδυ στην παραλία, απολαύστε ένα δείπνο.

8. Οι άντρες δεν μιλούν πολύ
Είναι πιο κλειστοί και οι περισσότεροι δεν επικοινωνούν τα συναισθήματά τους όσο εμείς οι γυναίκες. Αν κάνεις όμως εσύ την αρχή κι αν ακούσει τη θετική σου πρόθεση και ευχάριστη διάθεσή σου, θα ανοιχτεί κι εκείνος. Φρόντισε να ακούς, να ξέρεις να ακούς σωστά και συνειδητά, όχι όσο μιλάει να σκέφτεσαι τι θα απαντήσεις. Αυτό θα ισχυροποιήσει το δέσιμό σας.

9. Δείξε την αγάπη σου
Μια αγκαλιά, ένα φιλί, δυο όμορφες λέξεις είναι πιο ευχάριστες το καλοκαίρι. Μικρές κινήσεις και χειρονομίες που το χειμώνα χάνονται από κεκτημένη ταχύτητα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μέσα από αυτές τις απλές εκδηλώσεις παράγονται ορμόνες που ενισχύουν την εγγύτητα και την οικειότητα.

10. Βελτίωσε τον εαυτό σου
Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου, στην ηρεμία των διακοπών, για να σκεφτείς και να διορθώσεις τα λάθη σου, να εξομαλύνεις τις ενδεχόμενες εσωτερικές συγκρούσεις σου, να αγαπήσεις και να εμπιστευθείς τον εαυτό σου. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σου.

11. Μια όμορφη “καληνύχτα”
Πριν ή μετά τις διακοπές, απολαύστε τη βεράντα σας, το μπαλκόνι σας, τον κήπο σας με ένα ποτήρι κρασί. Κρατήστε τη θετική διάθεση και στην πόλη. Το καλοκαίρι είναι όλα πιο όμορφα, πιο εύκολα κάνουμε πράγματα, πιο εύκολα απεγκλωβιζόμαστε από τη ρουτίνα και αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μια τονωτική ένωση στη σχέση.

12. Φλέρταρε
Τον σύντροφό σου. Το καλοκαίρι μας ομορφαίνει, αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας, βρίσκουμε την ισορροπία μας και νιώθουμε υπέροχα. Έχεις λοιπόν και όλη τη διάθεση για να φλερτάρεις με τον σύντροφό σου.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!