tromaktiko: Όταν οι άλλοι κάνουν διακοπές, η Αεροπορία “βάζει ώρες” σώζοντας ζωές

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Όταν οι άλλοι κάνουν διακοπές, η Αεροπορία “βάζει ώρες” σώζοντας ζωές



Μια ματιά στους αριθμούς των μέσων που διέθεσε η Π.Α για αεροπυρόσβεση, αεροδιακομιδές ασθενών και Έρευνα-Διάσωση και τις ώρες που πέταξαν μόνο τις τρείς ...
τελευταίες ημέρες, δίνουν την εικόνα ενός πίνακα... πολεμικών αποστολών. Μόνο για αεροπυρόσβεση, Canadair CL-215 και -415 αλλά και τα “μικρά” PZL M-18B, επιχειρώντας από αεροδρόμια διασποράς σύμφωνα με τα σχέδια “έβαλαν” πάνω από 200 ώρες το διάστημα 4-6 Αυγούστου, με την μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα να διεκδικεί τουλάχιστον 94,7 ώρες πτήσης από τα αεροσκάφη που συμμετείχαν και δη υπό δυσμενείς συνθήκες.

Επιπροσθέτως, πέραν των 208,5 ωρών αεροπυρόσβεσης, αεροσκάφη Μ-18 Dromader πέταξαν σχεδόν πεντέμιση ώρες αποστολές επιτήρησης για προληπτικούς λόγους ή αναζωπυρώσεις. Όμως η παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας δεν περιορίσθηκε εντός της επικρατείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, μετά από αίτημα των αρμοδίων φορέων, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν από τις 3 έως και τις 6 Αυγούστου 2017 δύο αεροσκάφη PZL Μ-18Β για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή Αυλώνα Αλβανίας καθώς η γειτονική χώρα δεν διαθέτει εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Τα ελληνικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 20 εξόδους, με συνολικό χρόνο πτήσεων 38 ώρες.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!