tromaktiko: Φυσικές θεραπείες μαλλιών για κάθε ανάγκη

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Φυσικές θεραπείες μαλλιών για κάθε ανάγκη



Τα μαλλιά για μια γυναικά κυρίως είναι το Α και το Ω. Είναι κάτι σαν πηγή "δύναμης" , αλλά και γοητείας. Έτσι, πρέπει να τα φροντίζουμε όσο το...
δυνατόν περισσότερο και με όσα χημικά λιγότερα γίνεται, προκειμένου να κρατήσουν την λάμψη τους και την υγεία τους. Ειδικά οι γυναίκες που δεν έχουν το τόσο πλούσιο μαλλί, όπως άλλες. Σήμερα λοιπόν, θα σας δείξουμε κάποιες φυσικές θεραπείες που μπορεί να κάνει η καθεμία μόνη της στο σπίτι που μπορούν να προσφέρουν λύση σε κλασικά προβλήματα των μαλλιών- ξηρότητα, λιπαρότητα, θαμπάδα, ακόμα και ...τριχόπτωση!

Φυσικές θεραπείες μαλλιών

1. Θαμπά μαλλιά: Εάν είστε από τις γυναίκες που τα μαλλιά τους έχουν χάσει την λάμψη τους, τότε μπορείτε μόνη σας να κάνετε μια φυσική μάσκα την οποία θα χρησιμοποιείτε κάθε 2-3 βδομάδες, η οποία αποτελείται απλά ... από γιαούρτι. Θα πάρετε λοιπόν ένα γιαούρτι, το οποίο θα το ανακατέψετε πολύ καλά και θα το απλώσετε για 20 λεπτά στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια θα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και εν συνεχεία θα λούσετε με το σαμπουάν σας και θα ξεπλύνετε με κρύο νερό.

2. Λιπαρά μαλλιά: Τα λιπαρά μαλλιά είναι σκέτη ταλαιπωρία. Τα λούζεις και την επόμενη μέρα είναι σαν βρώμικα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε μετά το λούσιμο σας είναι να βάλετε στα μαλλιά, ένα μίγμα που θα φτιάξετε με τσάι και λεμόνι (στο μπαλκόνι, που έλεγε και το άσμα), με την μόνη διαφορά του ότι εσείς θα το βάλετε στα μαλλιά σας και θα το αφήσετε. Μετά στεγνώστε κανονικά τα μαλλιά. Σε περίπτωση που δεν νοιώθετε άνετα να μείνετε με το μίγμα, τότε απλά αφήστε το γύρω στη μισή ώρα και ξεπλύνετε με σκέτο νερό.

3. Ξηρά μαλλιά: Θέλουμε ενυδατωμένα μαλλιά, που τα πιάνουμε και είναι σαν μετάξι; Ιδού η λύση. Αβοκάντο ή μαγιονέζα. Η αλήθεια είναι πως σαν υλικά για να τα βάλουμε στο κεφάλι μας, δεν τα θεωρώ πολύ ευχάριστα αλλά είναι θαυματουργά. Για το αβοκάντο, μπορείτε να το κάνετε πολτό ή να προσθέσετε και μπανάνα και να το απλώσετε για μια ώρα στα μαλλιά σας. Μετά λούζεστε κανονικά και ακολουθείτε την διαδικασία που κάνετε κάθε φορά. Με την μαγιονέζα, σε νωπά μαλλιά την απλώνετε σαν μάσκα και αφήνετε για μια ώρα. Μετά ξεπλένετε παρα πολύ καλά και μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε και σαν μαλακτικό, μιας και η μαγιονέζα έχει τρομερή μαλακτική και ενυδατική δράση.

4. Απώλεια μαλλιών: Μια πονεμένη ιστορία και πολύ δαπανηρή αν παίρνετε θεραπείες με διάφορα προϊόντα ή φάρμακα. Δοκιμάστε όμως κι αυτή την homemade θεραπεία να δείτε πως θα πάει. Θα πάρετε ένα μεσαίο κρεμμύδι, μια κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και όλα μαζί τα χτυπάμε στο multi, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε το μείγμα και το στραγγίζουμε πολύ καλά να βγάλει τα υγρά του. Στην συνέχεια κρατάμε το τελικό προϊόν , που είναι το υγρό και κάνουμε μ' αυτό μασάζ στο κεφάλι σας και το αφήνουμε για 2 ώρες. Στην συνέχεια λουζόμαστε. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε 2 φορές την εβδομάδα.

5. Ελαιόλαδο: Η πιο γνωστή συνταγή περασμένη από τις παλιές και διαχρονική. Ελαιόλαδο φίλες μου. Το ζεσταίνετε, ίσα να χλιάνει και το απλώνετε στα μαλλιά σας για όλη τη νύχτα. Το πρωί λούζεστε κανονικά, αλλά θέλει πολύ καλό ξέβγαλμα. Για εκείνες που έχουν λιπαρά μαλλιά, δεν πρέπει να το αφήσετε πάνω από 1 ώρα και καλό θα ήταν να προσθέσετε και λίγο λεμόνι για να μην αφήσετε τόση λιπαρότητα. Το ελαιόλαδο, προσφέρει ενυδάτωση, λάμψη, μεταξένια μαλλιά και υγεία και θρέψη στην τρίχα. Μέχρι 2-3 φορές τον μήνα είναι ικανοποιητική χρήση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!