tromaktiko: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των τεσσάρων στην Ευρώπη

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των τεσσάρων στην Ευρώπη



Εμπόδια διαφορετικής δυσκολίας έφερε στο δρόμο των ελληνικών ομάδων η κλήρωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων που έγινε στη Νιόν...


Χωρίς κανένα από τα μέλη του περίφημου Big-4 να νιώθει από τώρα ότι έχει προκριθεί ή έχει αποκλειστεί, η αλήθεια είναι πως η τύχη χαμογέλασε περισσότερο σε κάποιους από κάποιους άλλους.

Αρχικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αισθάνεται και ιδιαίτερα ευνοημένος από το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν να τίθεται απέναντί τους η Ριέκα, που αποτελεί μεν υποδεέστερο αντίπαλο, αλλά όχι και τον πιο ιδανικό που θα μπορούσαν να βρουν. Όχι τόσο λόγω ποιότητας (αν και είναι νταμπλούχος Κροατίας), όσο λόγω δυνατής έδρας, στην οποία θα γίνει μάλιστα η ρεβάνς.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρα ο πιο... γκαντέμης. Οι «πράσινοι» τα βάζουν με την ατυχία τους, καθώς το βράδυ της Πέμπτης έμοιαζαν μια ανάσα από το γκρουπ των ισχυρών και το μεσημέρι της Παρασκευής όχι μόνο βρίσκονταν σε αυτό των αδυνάτων (μετά τα απίστευτα λάθη του γκολκίπερ της ΑΪΚ που έφεραν τον αποκλεισμό από την Μπράγκα) αλλά έβλεπαν να έρχεται πάνω τους η ισχυρή Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και μάλιστα με το δεύτερο ματς στη Βασκονία.

Όσο για την ΑΕΚ, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχερή, ωστόσο σίγουρα δεν ήταν τόσο άτυχη όσο στον γ’ προκριματικό του Champions League. Κινδυνεύοντας να πέσει στην πανίσχυρη Μίλαν, την επίσης δυνατή Ντιναμό Κιέβου και την πιο έτοιμη Κράσνονταρ, η «Ένωση» έπεσε στην Μπριζ, τη δεύτερη πιο ευκταία αντίπαλο μετά την Αούστρια Βιέννης. Οι Βέλγοι είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά παράλληλα και ευκαιρία για να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» την υπέρβαση και να μπουν στους ομίλους.

Τέλος ο ΠΑΟΚ ήταν αναμφίβολα ο πιο ευνοημένος της διαδικασίας. Έχοντας κερδίσει με το σπαθί τους (και με τα αποτελέσματα τους τα τελευταία χρόνια) μια θέση στους ισχυρούς, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν το θεωρητικά ευκολότερο έργο απ’ όλους με αντίπαλο την Όστερσουντ. Διότι οι Σουηδοί είναι πιο μπροστά από άποψη ετοιμότητας, όμως δεν έχουν καμία σχέση ποιοτικά με τον «δικέφαλο του Βορρά» και παράλληλα είναι πρωτάρηδες στην Ευρώπη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!