tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης



Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης...


Υλικά συνταγής

1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο


Διαδικασία συνταγής

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκρίλ ή στα κάρβουνα μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.

Χτυπάμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο στο μούλτι να διαλυθούν. Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι.

Σιγοβράζουμε με προσοχή να μην κολλήσει, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και 5 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα.

Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!