tromaktiko: Πλήθος κόσμου στην ημερίδα εθελοντών στα Βατερά με θέμα «ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΑ»

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Πλήθος κόσμου στην ημερίδα εθελοντών στα Βατερά με θέμα «ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΑ»



Πραγματοποιήθηκε στα Βατερά εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδας Βρισαγωτών  «REBUILD VRISSA», με τη...
συμβολή  της εθελοντικής ομάδας εργασίας του ΕΜΠ για τη Βρίσα και της εθελοντικής αρχιτεκτονικής ομάδας Arch Point με θέμα «ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΑ».

 Στην εκδήλωση που σκοπό είχε να ανοίξει τη συζήτηση και να κατατεθούν προτάσεις για την ανοικοδόμηση του δοκιμαζόμενου από τον σεισμό της 12/6/2017 οικισμού , παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ο Βουλευτής Λέσβου Γεώργιος Πάλλης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  Στρατής Παράκοιλας, και ο Πρόεδρος του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ» Κωνσταντίνος Σταυρινός.

Στην εκδήλωση έγιναν αρχικά οι κάτωθι  τοποθετήσεις και συγκεκριμένα :

·        Εισήγηση από τον Γιώργο Κουρμαδά ( Αρχιτέκτονα- Μηχανικό- Αναστηλωτή ΕΜΠ ), με την οποία παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική αξία του χωριού μας

·        Παρουσίαση πρότασης, καθώς και ανάλυση των σταδίων για την υλοποίηση της ανοικοδόμησης και της βιώσιμης ανάπτυξης του χωριού από τις Ελένα Ζερβουδάκη και Κατερίνα Χρυσανθοπούλου ( Αρχιτέκτονες- Μηχανικοί και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Αρχιτεκτόνων Arch Point)

·        Εισήγηση από τον Γιάννη Κράλλη, μέλος της  εθελοντικής ομάδας «REBUILD VRISSA» για τις μορφές αυτόοργάνωσης των κατοίκων και όσων επιθυμούν να βοηθήσουν ενεργά στον σκοπό της ανοικοδόμησης, όπως της δημιουργίας σωματείου, οικοδομικού συνεταιρισμού κ.α.

Στο τέλος υπήρξαν χρήσιμες και γόνιμες τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους και διατύπωση ερωτήσεων κυρίως γύρω από τα θέματα του χρόνου υλοποίησης του σχεδίου ανοικοδόμησης και την αναγκαιότητα δημιουργίας κτηματολογίου στην περιοχή.

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του νησιού μας Γιώργος Πάλης δήλωσε την ικανοποίηση για την ομόνοια που δείχνει το χωριό και δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες των κάτοικων.

Από τον αριθμό  συμμετοχής των κατοίκων της Βρίσας, των εχόντων ιδιοκτησία στην περιοχή, αλλά και από τις τοποθετήσεις των διοργανωτών και των παρευρισκόμενων, που κατέληξαν σε μία άκρως ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση η  εκδήλωση μας στέφθηκε με επιτυχία .

Σας ευχαριστούμε όλους που αγκαλιάσατε το εγχείρημά μας και το  βράδυ της Τρίτης ήσασταν εκεί.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!