tromaktiko: Πώς θα έχεις απαλό και λείο δέρμα στην περιοχή της μασχάλης;

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Πώς θα έχεις απαλό και λείο δέρμα στην περιοχή της μασχάλης;



Aσχολείσαι καθημερινά με την περιποίηση και τη φροντίδα του προσώπου, του λαιμού και του σώματός σου κάνοντας καθαρισμό, τόνωση και... ενυδάτωση, σωστά; Αλλά τι από όλα αυτά κάνεις στις μασχάλες σου; Αρκείσαι σε ένα ντους ή σε ένα πλύσιμο με σαπούνι, ξύρισμα και κάποιες στρώσεις αποσμητικού; Χμ… Καλό ακούγεται. Έχεις σκεφτεί όμως πόσο μεγάλη ζημιά κάνεις στο ευαίσθητο δέρμα της περιοχής όταν περνάς το ξυράφι δύο και τρεις φορές την εβδομάδα;

Μάθε λοιπόν ότι οι ερεθισμοί σ’ αυτό ακριβώς το σημείο του σώματός σου είναι όχι απλώς οι συνηθέστεροι, αλλά ταυτόχρονα και οι πιο επίμονοι. Άρα και οι πιο επίπονοι. Ξανασκέψου ακόμη μία φορά πόσο κακό κάνει στο δέρμα σου αυτή η συνήθεια του ξυρίσματος. Για να το καταλάβεις καλύτερα, πάρε ένα μεγεθυντικό καθρέφτη και ρίξε μια πολύ κοντινή ματιά.

Η βασική αιτία μόνιμης κοκκινίλας, τσουξίματος και διάσπαρτων εξανθημάτων στις μασχάλες σου είναι το ξύρισμα (ή ακόμη και η αποτρίχωση με άλλες μεθόδους). Κάθε φορά που περνάς το ξυράφι αφαιρείται περίπου έως το 36% της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας όπου περιλαμβάνονται και τα νεκρά κύτταρα. Κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έπειτα από λίγο καιρό το δέρμα της μασχάλης σου στερείται κάθε φυσική προστασία και αυτόματα μετατρέπεται σε δραματικά ξηρό και λεπτό, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά που θα περάσεις το ξυράφι ο πόνος και οι ερεθισμοί να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρικό ρυθμό.

Το χειρότερο απ’ όλα; Το απροστάτευτο δέρμα, έχοντας απογυμνωθεί από κάθε είδους φυσικό φράγμα, αποτελεί είσοδο για κάθε λογής ιούς, βακτήρια και μύκητες, που δημιουργούν ασθένειες. Η κυριότερη είναι η θυλακίτιδα: Πρόκειται για μια φλεγμονή που δεν καθυστερεί να εξαπλωθεί τόσο στο γύρω δέρμα όσο και σε άλλα σημεία του σώματος. Πιο προχωρημένο στάδιο της φλεγμονής; Ο σταφυλόκοκκος. Δε θα ήθελες να υποστείς κάτι τέτοιο.

Πώς θα αποφύγεις τους κινδύνους; Μια εξαιρετικά προστατευτική διαδικασία είναι να απλώνεις ένα κατάλληλο αντιιδρωτικό.

Τι σημαίνει «κατάλληλο»; Αυτό που βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος παρέχοντας 48ωρη προστασία κατά της εφίδρωσης και της κακοσμίας. Η σύνθεσή του πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να απωθεί τα βακτήρια, διατηρώντας την περιοχή στεγνή και καθαρή.

Μια καλή πρόταση: Διάλεξε ένα αντιιδρωτικό που παρέχει αποτελεσματική φροντίδα στην επιδερμίδα και προστασία από την εφίδρωση χάρη σε ενυδατικά συστατικά όπως έλαια ηλίανθου και γλυκερόλη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!