tromaktiko: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Πήγε να μεγαλώσει το... μόριό του και...

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Πήγε να μεγαλώσει το... μόριό του και...



Το πρώτο περιστατικό...
θανάτου κατά τη διάρκεια επέμβασης μεγέθυνσης πέους σημειώθηκε στη Σουηδία. Ο άτυχος ήταν ένας καθ' όλα υγιής 30χρονος άνδρας, ο οποίος ήθελε να αυξήσει τόσο την περίμετρο όσο και το μήκος του πέους του, χρησιμοποιώντας μία μέθοδο κατά την οποία γίνεται μεταφορά λίπους από το στομάχι.

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Οι πλαστικοί χειρουργοί άρχισαν με τη διαδικασία της επιμήκυνσης, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία τομής για τη χαλάρωση ενός συνδέσμου στη βάση του πέους. Στη συνέχεια σχεδίαζαν να προχωρήσουν στην έγχυση 56 ml λιποκυττάρων, όμως, προτού ολοκληρώσουν τη διαδικασία, έπεσαν τα επίπεδα οξυγόνου και η πίεση του ασθενούς, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον μετέφεραν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου υπέκυψε δύο ώρες αργότερα.

Από τη νεκροψία έγινε γνωστό ότι ο ασθενής, ο οποίος έπασχε από ήπιο άσθμα, αλλά δεν είχε άλλο προϋπάρχον ιατρικό ιστορικό, πέθανε από λιπώδη εμβολισμό, κατάσταση κατά την οποία σφαιρίδια λιπώδους ιστού περνούν στη ροή του αίματος και προκαλούν απόφραξη αιμοφόρων αγγείων του πνεύμονα και άλλων οργάνων.

Κίνδυνοι επιπλοκών

Στην αναφορά τονίζεται ότι η επιμήκυνση και η μεγέθυνση πέους θεωρούνται απλές και ασφαλείς διαδικασίες, όμως οι κίνδυνοι επιπλοκών είναι μεγαλύτεροι όταν αυτές οι δύο τεχνικές πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Συνιστούν έτσι οι δύο επεμβάσεις να γίνονται με απόσταση δύο εβδομάδων και όχι λίγων ωρών.

Παρότι είναι ο πρώτος θάνατος που αναφέρεται έπειτα από τέτοιο χειρουργείο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι συχνά οδηγεί σε άλλα σοβαρά προβλήματα, με σημαντικότερα την πρόκληση μόνιμων παραμορφώσεων, στυτικής δυσλειτουργίας και βλαβών στην ουρήθρα, ενώ παρόμοιοι θάνατοι έχουν υπάρξει και στη διάρκεια πλαστικών επεμβάσεων ανόρθωσης γλουτών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ετησίως πραγματοποιούνται περισσότερες από 8.000 επεμβάσεις μεγέθυνσης πέους ανά τον κόσμο, με τους Σουηδούς χειρουργούς να επιμένουν ότι μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!