tromaktiko: Πώς να διαλέξεις το καλύτερο δωμάτιο στο ξενοδοχείο

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Πώς να διαλέξεις το καλύτερο δωμάτιο στο ξενοδοχείο



Νομίζουμε πως για να έχουμε «σιγουράκι» το καλύτερο δωμάτιο, απαιτείται να βάλουμε βαθιά...
το χέρι στην τσέπη. Αυτό δεν είναι απόλυτο και πόσο μάλλον στα καλά ξενοδοχεία.

Με τις παρακάτω συμβουλές, έχεις πιο πολλές πιθανότητες να καταλήξεις σε σουίτα.

Αν δε ρωτάς, δε θα πάρεις αυτό που θέλεις
Αν πρόκειται για ειδική περίπτωση διαμονής, μην περιμένεις να το πεις στο ρεσεψιονίστ την ώρα που κάνεις check-in. Όταν κάνεις την τηλεφωνική κράτησή σου, ενημέρωσε τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου ότι η διαμονή αφορά μήνα του μέλιτος, επέτειο γάμου ή ό,τι άλλο σκαρφιστείς. Επίσης, είναι σημαντικό να προσδιορίσεις εκ των προτέρων τι είδους δωμάτιο ψάχνεις (με θέα στη θάλασσα, γωνιακό, σε υψηλό όροφο κ.λπ.).

Το σωστό timing είναι το «κλειδί»
Είναι πιο πιθανό να πετύχεις καλύτερο δωμάτιο αν δεν κλείσεις την τελευταία στιγμή (και για Σαββατοκύριακο και Δευτέρα αργία). Επίσης, αν η τιμή του δωματίου που έκλεισες είναι η χαμηλότερη που διαθέτει το ξενοδοχείο, μην περιμένεις παλάτια. Καλύτερα να ξοδέψεις λίγα χρήματα παραπάνω. Αν τελικά ποντάρεις στην τύχη σου, περίμενε τουλάχιστον να κάνεις check-in νωρίς το απόγευμα. Τότε ο υπεύθυνος γνωρίζει καλύτερα ποια δωμάτια είναι ελεύθερα, οπότε και οι επιλογές σου είναι περισσότερες.

Όπως επίσης και οι καλοί τρόποι
Σε συνδυασμό με μία άψογη εμφάνιση, θα κάνουν τα πάντα να λειτουργήσουν υπέρ σου. Φόρα ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, ένα σακάκι ή ένα «σοβαρό» πουκάμισο. Οι χαλαροί τύποι χαλαρά αντιμετωπίζονται. Και όταν φύγεις από το ξενοδοχείο, γράψε κανένα σχόλιο στο internet για την «υπέροχη διαμονή» σου. Την επόμενη φορά που θα το επιλέξεις ίσως σε βάλουν σε VIP σουίτα. Λέμε τώρα.

Αυτά από εμάς και καλές διακοπές.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!