tromaktiko: Ποιες οι τρεις τροφές που σβήνουν τους μαύρους κύκλους από τα μάτια

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ποιες οι τρεις τροφές που σβήνουν τους μαύρους κύκλους από τα μάτια



Ποιες οι τρεις τροφές που σβήνουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται κάτω από τα μάτια κυρίως λόγω έλλειψης ύπνου ή αφυδάτωσης, αν και σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς η αιτία της εμφάνισή τους βρίσκεται έξω από τον έλεγχό μας, όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμο και λεπτό δέρμα.

Αν και υπάρχουν μέσα να συγκαλύψετε το πρόβλημα, όπως το concealer, μπορείτε να δώσετε ξανά λάμψη στο βλέμμα σας και με τροφές που υπάρχουν στην κουζίνα σας!

1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιγηραντικά θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, το φυλλικό οξύ, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η βιταμίνη Ε, που «φωτίζουν» το δέρμα και βοηθούν να υποχωρήσουν οι μαύροι κύκλοι.

Τοποθετήστε δύο φέτες ώριμου αβοκάντο κάτω από τα μάτια για μερικά λεπτά ή φτιάξτε μια μάσκα ενάντια στους μαύρους κύκλους πολτοποιώντας τρεις φέτες αβοκάντο και αναμειγνύοντας τον πολτό με πέντε σταγόνες αμυγδαλέλαιο.

2. Αγγούρι

Η δροσιά που προσφέρει το αγγούρι όταν το τρώμε στη σαλάτα είναι πασίγνωστη και με αντίστοιχο τρόπο μπορεί να λειτουργήσει και για το δέρμα, προσφέροντάς του μια «ανάσα» δροσιάς. Όταν τοποθετείται επάνω στο δέρμα, το αγγούρι προωθεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι μειώνει προσωρινά το πρήξιμο χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε δύο φέτες αγγούρι κάτω από τα μάτια και να τις αφήσετε να «δουλέψουν» για 10-15 λεπτά. Φροντίστε να έχετε τοποθετήσει προηγουμένως το αγγούρι στο ψυγείο για να είναι δροσερό.

3. Πατάτα

Το αγαπημένο συνοδευτικό για τα γεύματά μας ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια κυρίως χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει, η οποία προσδίδει λάμψη και σφριγηλότατα στο δέρμα και επίσης μπορεί να μειώσει τις λεπτές γραμμές.

Χρησιμοποιήστε τη όπως το αγγούρι, τοποθετώντας δύο φέτες ωμή πατάτα κάτω από τα μάτια για 10-15 λεπτά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!