tromaktiko: Πάτρα: Απαλλαγή από τα τέλη Αιγιαλού ζητά το Επιμελητήριο Αχαΐας

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Πάτρα: Απαλλαγή από τα τέλη Αιγιαλού ζητά το Επιμελητήριο Αχαΐας



Επιστολή στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελά έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας για να ...
ζητήσει επίσημα την μη χρέωση του τέλους χρήσης Αιγιαλού, που είναι στα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τους επιχειρηματίες της Αχαΐας που επλήγησαν φέτος από τις τσούχτρες.

Επιπλέον, ο κ. Μαρλαφέκας ζήτησε να μειωθεί το τέλος Αιγιαλού για το καλοκαίρι του 2018 καθώς η τιμή του ανά τετραγωνικό θεωρείται υπερβολική σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας, κάτι το οποίο είναι αντιφατικό καθώς η περιοχή μας δεν είναι από τις πλέον τουριστικές.

Αναλυτικά η επιστολή του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στο Δήμο της Πάτρας:

"Κύριε Αντιδήμαρχε,

Σας είναι γνωστό το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει στις παραλίες μας, μετά την εμφάνιση των μεδουσών και γνωρίζουμε πως έχετε ασχοληθεί γνωρίζοντας την σοβαρότητα των επιπτώσεων στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Δήμου Πατρέων, έχουν περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα.

Η περίοδος που συγκεντρώνουν πελάτες και λουόμενους είναι πολύ μικρή που εκτείνεται από τις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου περίπου, εν αντιθέσει με άλλες περιοχές που έχουν πολύ μεγάλη εποχικότητα που φθάνει ακόμη και στους πέντε μήνες.

Από τις αρχές της περιόδου αυτής και όταν ομαλοποιήθηκε ο καιρός εμφανίστηκαν οι μέδουσες με τα γνωστά προβλήματα που προκάλεσαν, με αποτέλεσμα την αποφυγή των λουομένων και επισκεπτών από τις παραλιακές περιοχές.

Η πτώση του τζίρου των καταστημάτων αυτών είναι κάθετη και το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς οι επιχειρηματίες είχαν επενδύσει για την θερινή περίοδο αλλά και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και η μοναδική τους επαγγελματική ενασχόληση.

Στα πλαίσια αυτά αιτούμαστε την λήψη απόφασης για την μη χρέωση του τέλους χρήσης Αιγιαλού που σήμερα είναι 20 /τ.μ. για το σύνολο του έτους 2017.

Παράλληλα θα πρέπει να εξετασθεί συνολικά η μείωση του τέλους για το 2018 και μετά καθώς θεωρείται υπερβολικό αν συγκριθεί με τις χρεώσεις σε άλλους Δήμους.

Επιπλέον η περιοχή μας δεν θεωρείται τουριστική με σημαντική επισκεψιμότητα και θα πρέπει να επισημανθεί πως η χρήση που γίνεται σε ξαπλώστρες και ομπρέλες δεν επιβαρύνει τους τελικούς χρήστες από τους επαγγελματίες, στο σύνολό τους σχεδόν".


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!