tromaktiko: Τιμήθηκε με γαλάζια σημαία η Κουρούτα

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Τιμήθηκε με γαλάζια σημαία η Κουρούτα



Τελετή για την ανάρτηση γαλάζιας σημαίας πραγματοποιήθηκε προχθες στην παραλία της Κουρούτας και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του...
δημοτικού κάμπινγκ Κουρούτας.

Για ακόμη μια χρονιά η επιβράβευση αυτή καταλήγει σε μια από τις ακτές του δήμου Ήλιδας, αποδεικνύοντας τις υψηλές προδιαγραφές ως προς την κάλυψη κριτηρίων σωστής οργάνωσης και συντονισμού που διαθέτει η μοναδική σε ομορφιά πλαζ. Οι γαλάζιες σημαίες απονέμονται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές που διαχειρίζονται παράκτιοι δήμοι.

Στην ανάρτηση της σημαίας παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Γιάννης Κουτσούκος, ο πρόεδρος του συλλόγου Κουρούτας, Γιώργος Ευθυμίου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, Τάκης Ευθυμίου και άλλοι, όπου μαζί με κατοίκους και λουόμενους παρακολούθησαν το γεγονός.

«Έχουμε τις καλύτερες θάλασσες της Δυτικής Ελλάδας»

Πρώτος πήρε το λόγο ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, που υποστήριξε την αξία των ακτών της περιοχής: «Είμαστε κάτοχοι της γαλάζιας σημαίας. Είναι η ακτή της Κουρούτας από αυτές που κάθε χρόνο αναρτάται η γαλάζια σημαία, όπως είθισται εδώ και 22 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο, διότι έχουμε τις καλύτερες θάλασσες της Δυτικής Ελλάδας. Η πιο οργανωμένη θα έλεγα παραλία της Δυτικής Ελλάδας, με την τήρηση όλων των κανόνων, εκτός από την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ που αποτελεί σοβαρό θέμα που πιστεύω θα επιλυθεί. Γι’ αυτό το λόγο, δικαιωματικά είμαστε περήφανοι που η θάλασσά μας φαίνεται στους χάρτες με τη γαλάζια σημαία, ότι είναι από τις πιο καλές, καθαρές και εξυπηρετικές περιοχές που μπορεί να επιλέξει κάποιος για να έρθει για μπάνιο και διακοπές. Είναι πολλά ακόμα να γίνουν για να επιλεγεί η Κουρούτα σαν τόπος προορισμού. Όχι ότι υστερεί από φυσικές ομορφιές, αλλά υστερεί από υποδομές που πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να βελτιωθούν, όπως είναι ο δρόμος που οδηγεί στο δημοτικό κάμπινγκ Κουρούτας και οι κλίνες που είναι λίγες. Εύχομαι να τα ξεπεράσουμε όλα, ώστε η περιοχή μας να γίνει όχι μόνο τόπος προορισμού αλλά και διακοπών για τους επισκέπτες της».

«Το κάμπινγκ μπορεί να περάσει στους δήμους»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κουτσούκος, που μίλησε για τη δυνατότητα που υπάρχει ώστε το κάμπινγκ να περάσει στα χέρια των δήμων: «Χάρη στις προσπάθειες δήμου και οικιστών Κουρούτας, για ακόμα μια χρονιά η περιοχή λαμβάνει το σήμα κατατεθέν της ποιότητας, τη γαλάζια σημαία, που αποτελεί εγγύηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα των νερών. Σημασία έχει ότι αυτός ο χώρος, το κάμπινγκ, δεν ανήκει πια στο δήμο και πιστεύω ότι εάν όλοι και εννοώ και οι κοινοβουλευτικοί του νομού πιέσουμε την κυβέρνηση, στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα παραχωρηθούν ακίνητα στους δήμους, όπως έγινε πρόσφατα σε δυο νομοθετήματα, όπου κατέθεσα και σχετική τροπολογία, το κάμπινγκ μπορεί να περάσει στους δήμους. Έχει αναγνωρίσει η κυβέρνηση την αξία του τόπου και τη σημασία που δίνει ο δήμος. Αν οργανωθούμε και πιέσουμε αποτελεσματικά, του χρόνου η ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας θα γίνει σε ιδιόκτητο χώρο που ο δήμος μπορεί να τον έχει για να τον εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τόσο για τους ξένους όσο και τους ντόπιους».

«Ημέρα γιορτής για την περιοχή μας»

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κουρούτας, Γιώργος Ευθυμίου,  στάθηκε στο ότι είναι ημέρα γιορτής για την περιοχή και δήλωσε: «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για την περιοχή και το νομό μας. Θέλουμε για πολλά χρόνια να υπάρχει η σημαία, για να έχουμε ξένους τουρίστες, έλληνες και τοπικούς παράγοντες. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, να προσφέρουμε ο καθένας ένα λιθαράκι για την περιοχή και τους ξένους. Όσο για την καθαριότητα, φέτος έχουμε δείξει μεγάλο ζήλο και αυτό φαίνεται παντού. Να υπάρχει ανοχή από τα καταλύματα, τους λουόμενους και γενικά τους καταστηματάρχες και μια άψογη συνεργασία, για να έχουμε καλή θερινή σεζόν χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα».

 Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!