tromaktiko: Τι σχέση έχει η περίοδος με το πόσο πολύ θα ζήσεις

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Τι σχέση έχει η περίοδος με το πόσο πολύ θα ζήσεις



Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, αν η περίοδος άργησε να έρθει, τόσο το καλύτερο για τη μακροζωία σου...Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τονίζουν σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Menopause journal πως η αργοπορημένη περίοδος ευνοεί τη μακροζωία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν οι ερευνητές, από 16.000 που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, εκείνες που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν την πρώτη τους περίοδο μετά τα 12 έτη ζωής τους και ταυτόχρονα μπήκαν στην εμμηνόπαυση μετά τα 50, κατάφεραν να ζήσουν μέχρι και τα 90 τους χρόνια.

«Η ομάδα μας αποκάλυψε πως οι γυναίκες που ξεκίνησαν να έχουν έμμηνο κύκλο αργότερα, αντιμετώπισαν λιγότερα προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά ενώ και η συνολική υγεία τους ήταν σε καλύτερη κατάσταση», τόνισε ο υπεύθυνος της έρευνας Aladdin Shadyab.

Οι γυναίκες που είδαν την πρώτη τους περίοδο μετά τα 12, είχαν πιο σπάνια ιστορικό διαβήτη ενώ απέφυγαν και το κάπνισμα. Οι ερευνητές τονίζουν πως απαιτείται μεγαλύτερη έρευνα για να εξηγηθεί ο λόγος που συμβαίνει να έχουν οι γυναίκες αυτές καλύτερη υγεία και μακροζωία.

Και παρόλο που δεν μπορείς να αλλάξεις την ημερομηνία της πρώτης περιόδου, μπορείς να βοηθήσεις την υγεία σου κόβωντας τις κακές συνήθειες και μπαίνοντας όσο πιο υγιής μπορείς στην εμμηνόπαυση.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!