tromaktiko: Κύπρος: Βαρυσήμαντη η αποστολή της Αστυνομίας, δηλώνει ο Αρχηγός της

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Κύπρος: Βαρυσήμαντη η αποστολή της Αστυνομίας, δηλώνει ο Αρχηγός της



Στις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η ημικατεχόμενή μας πατρίδα βαρυσήμαντη είναι η αποστολή της Αστυνομίας στη διατήρηση της...
κοινωνικής συνοχής, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σε επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο μνημόσυνο του Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος σκοτώθηκε το 1974 στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Το μνημόσυνο τελέστηκε στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Καλλέπειας, στην Πάφο.


Mε βάση και αφετηρία τη βαρύτατη κληρονομιά που άφησε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου, έχουμε σήμερα ύψιστη υποχρέωση να καταβάλουμε ως Αστυνομία το άπαν των δυνάμεών μας για την οικοδόμηση μιας απόλυτα ευνομούμενης πολιτείας και ενός σύγχρονου κράτους δικαίου.

Ο ρόλος της Αστυνομίας, που είναι η προστασία του πολίτη, διασφαλίζοντας την ευνομία και την ευταξία στην κοινωνία, είναι πρωταγωνιστικός είπε,  στην επίτευξη του υπέρτατου διαχρονικού και πανεθνικού αυτού στόχου.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε άψογα στην πολυσύνθετη αποστολή που μας εμπιστεύτηκε η πολιτεία ,για να υπηρετούμε αποτελεσματικά τα πολύπλοκα καθήκοντα που έχουμε ταχθεί να φέρουμε εις πέρας, σε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό και πολυσύνθετο εργασιακό περιβάλλον, θα πρέπει είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας να είμαστε εξοπλισμένοι με όλα τα εχέγγυα που διακατείχαν τον ήρωα Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως 43 χρόνια μετά το πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή ο πόνος παραμένει αγιάτρευτος.

Ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στις θύμησες εκείνων των εφιαλτικών ωρών της δραματικότερης ίσως σελίδας της πολυτάραχης ιστορίας αυτού του τόπου, και στις ηρωικές πράξεις των Κυπρίων αγωνιστών που υπερέβησαν τα ανθρώπινα, που εκδήλωσαν στον υπέρτατο βαθμό την αγάπη τους προς τον τόπο, την πατρίδα , τη Δημοκρατία και τον συνάνθρωπο.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!