tromaktiko: Ασκήσεις που ωφελούν την ψυχή και το σώμα μας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ασκήσεις που ωφελούν την ψυχή και το σώμα μας



Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στη σπουδαιότητα της άσκησης είτε για τη σωματική είτε για την ψυχική μας υγεία. Είναι αλήθεια πως...οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, το στρες και οι υποχρεώσεις πολλές φορές μας κάνουν να παραμελούμε το σώμα και την πνευματικότητά μας. Αναμφισβήτητα, η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας ξανά από την αρχή, χαρίζοντάς του αναρίθμητα οφέλη και υπέροχη ευεξία. Παρά το φορτωμένο σας πρόγραμμα, πάντα υπάρχει λίγος χρόνος προκειμένου να αναδείξετε τον υγιή σας εαυτό, γυμνάζοντας το σώμα σας έξω στη φύση. Ας δούμε τις καλύτερες ασκήσεις για ψυχική και σωματική υγεία.

Περπάτημα

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον απλό περίπατο στο πάρκο, λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Το περπάτημα είναι η πιο απλή άσκηση και αυτή με τα περισσότερα οφέλη. Ο καθημερινός και έντονος περίπατος επιτρέπει να διατηρείτε υγιές βάρος, εμποδίζει πολλές νόσους ενώ παράλληλα κρατά την καρδιά δυνατή. Το περπάτημα σε τακτική βάση μπορεί να κρατήσει ισχυρά τα οστά και τους μύες και να έχετε ανοσία σε τραυματισμούς με αυξημένη ευλυγισία. Ο πρωινός περίπατος δε, είναι καλύτερος για ασθενείς με διαβήτη και υπέρταση.

Ποδήλατο

Η ποδηλασία είναι η δεύτερη καλύτερη αερόβια που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος σε τακτική βάση. Ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι ένα καλό ποδήλατο. Διατηρεί την καρδιά υγιή και δυνατή ενώ ένας ποδηλάτης κρατάει μακριά τις μεταβολικές νόσους με τακτική προπόνηση. Μαζί με την υγεία της καρδιάς το ποδήλατο είναι ιδανικό για τους πνεύμονες και τα αγγεία. Σίγουρα αποτελεί την καλύτερη εξωτερική άσκηση για ένα αδιαπέραστο καρδιαγγειακό σύστημα.


Τρέξιμο

Αποτελεί την καλύτερη άσκηση για τη βελτίωση της αντοχής και του σθένους. Ο λόγος για το τρέξιμο, που μπορεί και φροντίζει την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων. Δεν χρειάζεται να αρχίσετε με γρήγορο τρέξιμο αφού και το ελαφρύ είναι πολύ αποδοτικό. Τέλος, το τρέξιμο είναι ο πιο εύκολος και πιο απλός τρόπος να μειώσετε την περίμετρο της μέσης σας.

Κολύμβηση

Η χαμηλής έντασης άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Το καλύτερο σχετικά με την κολύμβηση, είναι ότι μπορεί να ακολουθηθεί από όλες τις ηλικιακές ομάδες, αποτελεί έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο για να μένει κάποιος σε φόρμα ενώ παράλληλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μάλιστα, έρευνες υπέδειξαν ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν σε τακτική βάση είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιοπάθεια, διαβήτη και υπέρταση.

Πεζοπορία

Αν σας αρέσει η άμεση επαφή με τη φύση και λατρεύετε τις εκδρομές, τότε η δραστηριότητα αυτή είναι για εσάς. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες εξωτερικές ασκήσεις που δεν δρουν μόνο στη σωματική ευεξία, αλλά και στη νοητική υγεία. Προάγει την ψυχική ευημερία και κρατά μακριά ασθένειες όπως η υπέρτατη και ο διαβήτης. Γίνεται ατομικά ή και με καλή παρέα, σε ομάδα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!