tromaktiko: Κρήτη: Αυτή είναι η οδός που θα μετονομαστεί σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Κρήτη: Αυτή είναι η οδός που θα μετονομαστεί σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»



Κατά πλειοψηφία με 9 θετικές ψήφους 2 αρνητικές και ένα «παρών» αποφάσισε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων την μετονομασία της οδού...
Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το αίτημα για την μετονομασία σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» θα προχωρήσει στην Αποκεντρωμένη και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που αναμένεται να διαρκέσουν μήνες. Το αίτημα κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Μανώλης Φραγκάκης και Γιώργος Κουκλάκης και αφορά το τμήμα της οδού Ακρωτηρίου από την πλατεία Κατσαμπά μέχρι την διασταύρωση των Κουνουπιδιανών.

Θετικά τοποθετήθηκε ως προς το αίτημα ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που ήταν παρών στη συνεδρίαση. Ο κ. Βάμβουκας έκανε λόγο για μία «σωστή πρόταση» διευκρινίζοντας πώς υπάρχουν ακόμη δύο δρόμοι με το όνομα Ακρωτηρίου, η οδός που συνδέει την Σούδα με το Αεροδρόμιο και η οδός που ξεκινά από την Αριστοτέλους στα Κουνουπιδιανά.

Αίτημα για ονοματοδοσία οδού στο Ρέθυμνο με το όνομα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Ο προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος, κ. Γαβριήλ Μαρινάκης διευκρίνισε πως το «Ακρωτηρίου» είναι τοπωνύμιο και δεν αναφέρεται στους αγωνιστές για την απελευθέρωση της περιοχής. Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος Ακρωτηρίου Αντώνης Γιαννεκάκης καλώντας τους παρόντες να βρουν «μία άλλη λύση» γιατί με αυτόν τον τρόπο «διαγράφονται οι άνθρωποι που πολέμησαν και έχασαν την ζωή τους για την ελευθερία της περιοχής».

Από την πλευρά του ο διάδοχός του Μιχάλης Κυνηγός, τοποθετήθηκε θετικά για την μετονομασία του δρόμου.

Την πρόταση να περάσει λίγος χρόνος πριν προχωρήσει η πρόταση ώστε να υπάρξει η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, εξέφρασε από την πλευρά του το μέλος του συμβουλίου, Γιάννης Σταγάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε γνωμοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και μεταγενέστερη νομολογία από το ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι αυθαίρετες μετονομασίες οδών δημιουργούν πολλά προβλήματα. Ακόμη, υποστήριξε πως μια τόσο βεβιασμένη μετονομασία θα έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα «Ακρωτηρίου» όπως γίνεται με τις Λεωφόρους Δημοκρατίας και Σούδας.

«Υπέρ» τάχθηκαν οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη ενώ η κα Σαρρή από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» μετέφερε τους προβληματισμούς της παράταξης σε σχέση με το πόσο νωρίς γίνεται μια τέτοια κίνηση αλλά και για την επιλογή του συγκεκριμένου δρόμου και ψήφισε «παρών» την ψηφοφορία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!