tromaktiko: Έρευνα Παράκτιας Ζώνης Κεφαλονιάς

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Έρευνα Παράκτιας Ζώνης Κεφαλονιάς



Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αυξανόμενο ενδιαφέρον την παρουσία των αρχαιολόγων στη περιοχή μας και, συγκεκριμένα, το... Ερευνητικό Έργο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο διεξάγεται υπό την διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Προϊστορικής Αρχαιολογίας, κυρίας Ευγενίας Γιαννούλη. 

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος (2011-2015) σχετικά με την Γεωαρχαιολογία της παράκτιας ζώνης στην έκταση Παχειά Πούντα-Πόρος-Σκάλα-Λουρδάτα. Φέτος ξεκίνησε η δεύτερη φάση του ερευνητικού έργου (2017-2021) με σκοπό την συστηματική τεκμηρίωση των ευρημάτων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. 'Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της πρώτης φάσης του έργου είναι ήδη δημοσιευμένα ή υπό δημοσίευση. 

Ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα τελούν υπό επεξεργασία και εργαστηριακή ανάλυση από ομάδα ειδικών επιστημόνων με σκοπό την ανακοίνωσή τους μετά την ολοκλήρωση της μελέτης τους. Εμείς όπως κάθε χρόνο, και σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της κας Γιαννούλη, υποστηρίζουμε την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων του Πόρου και της αρχαιολογικής ομάδας και θεωρούμε ότι ο τόπος μας μόνο να κερδίσει έχει από συνεργασίες σαν αυτή. Σ.Ε.Δ.και.Δ. 

‘’ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ’’ Βαβάση Μαργαρίτα, επ/πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!