tromaktiko: Δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο: Ανατροπή στα γκάλοπ με νούμερα φωτιά

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο: Ανατροπή στα γκάλοπ με νούμερα φωτιά



Τι λένε οι Έλληνες στη νέα δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου;

Η δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου της άνοιξης του 2017 που δημοσιεύθηκε σήμερα δείχνει ότι οι Έλληνες περιγράφουν το προσωπικό τους μέλλον αλλά και την κατάσταση της οικονομίας με «μαύρα» χρώματα, ενώ παράλληλα εκφράζουν την σχεδόν καθολική έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το 88% στη δημοσκόπηση απαντά ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, με το 98% να χαρακτηρίζει τελείως κακή την κατάσταση της οικονομίας, ενώ 6 στους 10 πιστεύουν ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν σε ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα το 98% των Ελλήνων δηλώνει ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι τελείως κακή (αύξηση 1% σε σχέση με το Ευρωβαρόμετρο του φθινοπώρου του 2016).

Αντίστοιχη απαισιοδοξία καταγράφεται και στην ερώτηση για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών με 7 στους 10 να τη χαρακτηρίζουν τελείως κακή ενώ το 49% απαντά ότι τελείως κακή είναι η προσωπική του επαγγελματική κατάσταση.

Την ίδια ώρα το 62% στη δημοσκόπηση εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες με το 61% να απαντά ότι θα γίνει χειρότερη η κατάσταση και στην αγορά εργασίας.

Όσον αφορά τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα οι Έλληνες κατονομάζουν κατά σειρά την ανεργία (51%), την οικονομική κατάσταση (45%), το χρέος (26%), τη φορολογία (16%), την μετανάστευση και το κόστος ζωής (12%), την κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (11%) και τις συντάξεις (10%).

Αντίστοιχα για την Ευρωπαϊκή Ένωση κατονομάζουν ως τα σημαντικότερα προβλήματα την τρομοκρατία, την μετανάστευση, την οικονομική κατάσταση, την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών των κρατών μελών, την ανεργία και το έγκλημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!