tromaktiko: ΕΚΤΑΚΤΟ - Λαγονήσι: Στα σπίτια η φωτιά - Τραυματίες πυροσβέστες

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - Λαγονήσι: Στα σπίτια η φωτιά - Τραυματίες πυροσβέστες



Σχέδιο εκκένωσης του οικισμού Φοινικιά...
 - Τρεις τραυματισμένοι πυροσβέστες μεταφέρονται στο 251 ΓΝΑ - Μάχη με τις φλόγες για 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι, στο μέτωπο μεταξύ των Λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου και απειλεί σπίτια, ενώ, όπως επιβεβαιώνει η πυροσβεστική, υπάρχουν τρεις πυροσβέστες που έχουν υποστεί εγκαύματα και μεταφέρονται στο νοσοκομείο 251 ΓΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κατευθυνθεί και απειλεί κατοικίες στον οικισμό Φοινικιά, εκεί όπου έχει οργανωθεί σχέδιο εκκένωσης.

Όπως δήλωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, Σταύρος Πετρόπουλος, εκτός από τους τρεις πυροσβέστες, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

Στην πυκνοκατοικημένη περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα).

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, απηύθυνε έκκληση νωρίτερα, μέσω του Σκάι, να εκκενωθούν τα σπίτια που απειλούνται από τη φωτιά.

Στο δύσκολο έργο συνδράμουν και εθελοντές από τον Δήμο Σαρωνικού, όπως και από όμορους δήμους.

Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, λόγω του καπνού από τις φλόγες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή από τη Δευτέρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!