tromaktiko: Επικουρικό Κεφάλαιο και Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, οι δικλείδες ασφαλείας στην ιδιωτική ασφάλιση

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Επικουρικό Κεφάλαιο και Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, οι δικλείδες ασφαλείας στην ιδιωτική ασφάλιση



Συγκεκριμένα το Επικουρικό Κεφαλαίο Ασφάλισης Ευθύνης Αυτοκινήτων και το Εγγυητικό Κεφαλαίο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής...

Δείτε ποιος είναι ο ρόλος της λειτουργίας τους και ποιες εξασφαλίσεις προσφέρουν στους ασφαλισμένους

Ποιος είναι ο ρόλος του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων

Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στα πρόσωπα που ζημιώθηκαν, αποζημίωση λόγω θανάτωσης, σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα όταν:

α) Αυτός που υπέχει ευθύνη παραμένει άγνωστος. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης λόγω υλικών ζημιών, εκτός αν προκλήθηκαν συγχρόνως και σωματικές βλάβες που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον έχει επιληφθεί αστυνομική αρχή και η περίθαλψη αυτή διήρκησε τουλάχιστον για χρονικό διάστημα πέντε ημερών σε δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτικό θεραπευτήριο.

β) Το ατύχημα προήλθε από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Εξαιρούνται της υποχρέωσης τα πρόσωπα που επιβιβάσθηκαν με τη θέλησή τους στο όχημα που προκάλεσε τη ζημιά, εφόσον το Επικουρικό Κεφάλαιο αποδείξει ότι γνώριζαν ότι το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο.
γ) Ο ασφαλιστής πτώχευσε ή σε βάρος του εκτέλεση απέβη άκαρπη ή ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης ένεκα παραβάσεως νόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου:
http://www.epikef.gr/

Ποιος είναι ο σκοπός του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής

Σκοπός του Εγγυητικού Κεφαλαίου είναι η διατήρηση και μεταβίβαση του συνόλου ή μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής επιχείρησης σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση ή σε άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, ακολουθεί η καταγγελία και λύση των συμβάσεων ασφάλισης ζωής και η καταβολή χρηματικού ποσού έναντι της αξίας των συμβολαίων αυτών, καθώς και η καταβολή χρηματικού ποσού έναντι των εκκρεμών ζημιών και πληρωτέων παροχών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εγγυητικού Κεφαλαίου:
http://www.pligf.gr/

Ποιος πληρώνει για την προστασία που παρέχει το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (Εγγυητικό)

Το απαραίτητο κεφάλαιο για την εκπλήρωση του σκοπού του Εγγυητικού συγκεντρώνεται από τακτική εισφορά υπέρ αυτού, σε ποσοστό έως 1,5% της συνολικής ετήσιας παραγωγής ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου ζωής.

Η εισφορά αυτή βαρύνει κατά το ήμισυ τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, μέλη του Εγγυητικού, και κατά το ήμισυ τους ασφαλισμένους με συμβόλαια ζωής, μέσω του καταβαλλόμενου ασφαλίστρου.

Το ύψος των εισφορών καθορίζεται από το άρθρο 10 του ν. 3867/2010 και ειδικώς με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (Π.Δ. της ΤτΕ2636/24.11.2010, σχετικά με τον υπολογισμό της εισφοράς).
Πηγή Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγή



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!