tromaktiko: Μειώνονται οι αιτήσεις για μεταφορά των επιχειρήσεων στην Ιρλανδία, λόγω Brexit - Αβέβαιο το μέλλον

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μειώνονται οι αιτήσεις για μεταφορά των επιχειρήσεων στην Ιρλανδία, λόγω Brexit - Αβέβαιο το μέλλον



Πτώση στο επίπεδο και την ένταση των αιτήσεων από τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ιδρύσουν...
κατάστημα στο Δουβλίνο μετά τις εκλογές του Ιουνίου, διαπιστώνουν οι ιρλανδικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, οι προοπτικές οι βρετανικές αρχές να προωθήσουν τη διαδικασία του Brexit η οποία θα είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις που εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Λονδίνο, έχει αλλάξει το σχεδιασμό.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της στις 8 Ιουνίου, κάνοντας ορισμένες τράπεζες, ασφαλιστές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να διαμορφώσουν τον προγραμματισμό υπέρ μιας προσέγγισης αναμονής.

Ορισμένα στελέχη θεώρησαν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αυξάνει τις πιθανότητες το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην ενιαία αγορά, επιτρέποντας στις εταιρείες που εδρεύουν στο Λονδίνο να συνεχίσουν να πωλούν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει "υψηλό επίπεδο αμφισημίας όσον αφορά το τελικό επίπεδο των τραπεζικών εφαρμογών μετά το Brexit", σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου της επιτροπής κεντρικής τράπεζας.

Ωστόσο, η επιτροπή της κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν ιρλανδική βάση προκειμένου να δικαιολογήσουν την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους, εγκρίνοντας τη δημιουργία 26 νέων θέσεων για τη διεύθυνση των πιστωτικών ιδρυμάτων της.

Η Bank of America επέλεξε το Δουβλίνο ως τον προτιμώμενο κόμβο της στην ΕΕ τον περασμένο μήνα, ενώ η JPMorgan αγόρασε ένα μπλοκ γραφείων, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι 1.000 άτομα.

Ορισμένες τράπεζες εξακολουθούν να σχεδιάζουν με βάση την πιθανή απώλεια πρόσβασης στην ευρωζώνη.

Η Deutsche Bank προασπίζεται για ένα σκληρό Brexit, με σχέδια να κρατήσει τη "συντριπτική πλειοψηφία" των συναλλαγών της στη Φρανκφούρτη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!