tromaktiko: Βολή πυραύλου Brimstone από μαχητικό α/φ EF-2000 Typhoon της RAF

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Βολή πυραύλου Brimstone από μαχητικό α/φ EF-2000 Typhoon της RAF



Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης βολής κατευθυνόμενου βλήματος αέρος – εδάφους...
Brimstone από μαχητικό Eurofighter Typhoon, ανακοίνωσε η BAE Systems.

Η βολή έλαβε χώρα στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος ανάπτυξης αναβαθμισμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων του μαχητικού και συγκεκριμένα της ολοκλήρωσης της Συλλογής Επαύξησης Φάσης 3 (P3E: Phase Enhancement), η οποία επίσης περιλαμβάνει αναβαθμίσεις αισθητήρων και συστημάτων αποστολής.

Η Συλλογή P3E αποτελεί μέρος του σχεδίου Centurion που αποσκοπεί στην ομαλή μετάβαση των δυνατοτήτων των μαχητικών Tornado GR4 στα μαχητικά Typhoon της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force).

Τη βολή εκτέλεσε το αεροσκάφος IPA 6 (Instrumented Production Aircraft) με την υποστήριξη του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, της MBDA, της QinetiQ, της Eurofighter GmbH και τις Airbus και Leonardo, εταιρίες της κοινοπραξίας του ευρωμαχητικού.

Η βολή αποσκοπούσε στη μελέτη του διαχωρισμού του Brimstone μετά την άφεση του από το αεροσκάφος. Συνολικά προγραμματίζονται εννέα βολές με σκοπό την επέκταση του φακέλου εκτόξευσης και βεληνεκούς.

Της βολής είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση περίπου 40 πτητικών δοκιμών νωρίτερα φέτος, τις οποίες διεξήγαγε μικτή ομάδα δοκιμών στην οποία συμμετείχαν και πιλότοι της 41ης Εφεδρικής Μοίρας (41st Squadron (R) – Reserve) της Βασιλικής Αεροπορίας (η μοίρα δοκιμών και αξιολόγησης Tornado / Typhoon).

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα φέτος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πτητικές δοκιμές των βλημάτων αέρος – εδάφους Storm Shadow και αέρος – αέρος μακρού βεληνεκούς («πέραν του οπτικού ορίζοντος», BVR: Beyond Visual Range) Meteor. Την παρούσα περίοδο διεξάγονται επιχειρησιακές δοκιμές αξιολόγησης με σκοπό την ένταξη των δύο όπλων σε υπηρεσία το 2018.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!