tromaktiko: Dress code για επιβάτες από σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Dress code για επιβάτες από σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία



Η εμβληματική αεροπορική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Airlines ανακοίνωσε την εισαγωγή κώδικα ντυσίματος για τους επιβάτες της...

Οι ταξιδιώτες απαγορεύεται να εμφανίζονται επί του σκάφους με ένδυση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ενόχληση ή να προσβάλει τους συνταξιδιώτες τους. Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια. Επιπλέον, τα ρούχα τους δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ σφιχτά ή διαφανή. Οι άνδρες επιβάτες  δεν μπορούν να φορούν σορτς.

Όπως σημειώνει το BBC News, Saudi Airlines διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την πτήση των τουριστών εκείνων οι οποίοι δεν σέβονται τον κώδικα ντυσίματος.

Ένας μεγάλος αριθμός των χρηστών του Twitter αντέδρασε αρνητικά σε αυτά τα μέτρα. Ένας mikrobloger  ζήτησε  με μια ερώτηση να μάθει πως η Σαουδική Αραβία θα προσελκύσει ταυτόχρονα ξένους επισκέπτες στη χώρα και την ίδια στιγμή θα τους δείχνουν πώς πρέπει να ντύνονται.

Ένας άλλος χρήστης  ρώτησε αν ο ίδιος κώδικα ντυσίματος εισήχθη και για τους αεροσυνοδούς . «Οι συνοδοί πτήσης πρέπει να φορούν Abaye (παραδοσιακή αραβική ρόμπα);» – έγραψε.

Στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες υποχρεούνται να φορούν τη μαντίλα. Υπεύθυνη για την τήρηση του κανόνα αυτού είναι η θρησκευτική αστυνομία.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!