tromaktiko: Λύτρα εκατομμυρίων ζητούν οι χάκερ που «έσπασαν» το HBO

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Λύτρα εκατομμυρίων ζητούν οι χάκερ που «έσπασαν» το HBO



Λύτρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ζήτησαν οι χάκερ που έχουν κλέψει δεδομένα από το αμερικανικό δίκτυο HBO, ανάμεσα στα οποία ...
εικάζεται ότι βρίσκονται και μη προβεβλημένα επεισόδια της σειράς Game of Thrones.

Οι κυβερνο-εγκληματίες διέρρευσαν τηλεφωνικούς αριθμούς πρωταγωνιστών του Game of Thrones, προσχέδια σεναρίων από πέντε επεισόδια – περιλαμβανομένου του επεισοδίου αυτής της εβδομάδας – και εταιρικά email.

Σε βίντεο που απευθύνεται προσωπικά στον διευθύνοντα σύμβουλο του HBO, Ρίτσαρντ Πλέπλερ, οι χάκερ απαιτούν ως λύτρα τα χρήματα που κερδίζουν κάθε έξι μήνες από κυβερνο-επιθέσεις. Υποστηρίζουν ότι κάθε χρόνο κερδίζουν 12 έως 15 εκατομμύρια δολάρια από παρόμοιους εκβιασμούς, συνεπώς η λογική λέει ότι ζητούν από το HBO έξι έως επτάμισι εκατομμύρια δολάρια.

Τα λύτρα θα πρέπει να καταβληθούν στο ηλεκτρονικό νόμισμα bitcoin, και οι χάκερ σημειώνουν ότι θα στείλουν οδηγίες για τη μέθοδο πληρωμής.

Το HBO έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι έχει πέσει θύμα κυβερνο-κλοπής, όμως δεν έχει διευκρινίσει τι υλικό έχει κλαπεί, ούτε τον όγκο των κλεμμένων δεδομένων.

Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν αποσπάσει 1,5 τεραμπάιτ δεδομένων – που ισοδυναμούν με υλικό από πολλές τηλεοπτικές σειρές και εταιρικά στοιχεία. Αναφέρουν δε ότι χρειάστηκαν έξι μήνες για να διεισδύσουν στο δίκτυο του HBO.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!