tromaktiko: Θριάσιο Πεδίο: Μέχρι τέλος του έτους η υπογραφή για το Logistic Center

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Θριάσιο Πεδίο: Μέχρι τέλος του έτους η υπογραφή για το Logistic Center



Προχωρά η προσυμβατική περίοδος για να φτάσουμε στις υπογραφές του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίου, του πρώτου στη...
χώρα του είδους του. Σύμφωνα με πηγές της ΓΑΙΑΟΣΕ, ολοκληρώθηκε η επιλογή του ανεξάρτητου μηχανικού με την Hill International να είναι η μοναδική εταιρεία που πληρούσε τα κριτήρια  οπότε και αναδείχθηκε ανάδοχος. Συνολικά κατέβηκαν 3 εταιρείες στο σχετικό διαγωνισμό.

Τώρα, γίνεται εξέταση της σύμβασης και των δανειακών συμβάσεων που την ακολουθούν και το επόμενο βήμα είναι στα σταλεί για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και κατόπιν να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης και να ξεκινήσει η περίοδος κατασκευής με τις επενδύσεις να υπολογίζονται σε περίπου 180εκατ.ευρώ.

Η περίοδος των έργων υπολογίζεται σε περίπου 2 χρόνια και εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 το Logistic Center του Θριάσιου Πεδίου θα λειτουργεί πλήρως.

Την ίδια χρονική περίοδο προετοιμάζεται και ο διαγωνισμός για την σύμβαση παραχώρησης για το διπλανό ακίνητο του Θριασίου που ολοκληρώνει τα σχετικά έργα αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο σχετικός διαγωνισμός θα μπορεί να ετοιμαστεί και να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων παικτών του χώρου με την Κ/Ξ ETBA-Goldair να έχουν ένα κάποιο προβάδισμα λόγω της παρουσίας τους στο διπλανό χώρο.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!