tromaktiko: Οι χάκερ του ΗΒΟ απειλούν με περισσότερα spoilers

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Οι χάκερ του ΗΒΟ απειλούν με περισσότερα spoilers



Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση φαίνεται τελικά πως ήταν αρκετά πιο σοβαρή από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί...Μια ομάδα χάκερ κατάφερε να παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας του ΗΒΟ και υπέκλεψε περίπου 1,5 terabytes δεδομένων από τα αρχεία του τηλεοπτικού δικτύου. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ανάμεσα στα «λάφυρα» των χάκερ ήταν μερικά επεισόδια των σειρών «Ballers» και «Room 104», καθώς και το σενάριο του επερχόμενου επεισοδίου «Game of Thrones».

Όπως φαίνεται όμως, οι χάκερ φέρονται να έχουν κλέψει πολλά ευαίσθητα δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες έγγραφα, εικόνες, βίντεο και αρχεία ήχου. Οι χάκερ κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα ενός μεγαλοστελέχους του ΗΒΟ, όπως στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, ασφάλειας υγείας και άλλα. Υπάρχει η υποψία πως οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό email του συγκεκριμένου στελέχους, κάτι που σημαίνει ότι η κυβερνοεπίθεση μπορεί να είναι τελικά πολύ πιο σοβαρή από την αντίστοιχη που είχε υποστεί η Sony πριν λίγα χρόνια.

Το ΗΒΟ έχει προσλάβει την Mandiant, την εταιρεία cybersecurity που είχε βοηθήσει την Sony στην δική της περίπτωση, ενώ το FBI διεξάγει παράλληλα την δική του έρευνα. Από την πλευρά τους οι χάκερ έστειλαν ένα email στο Variety, όπου ανακοίνωσαν την πρόθεση της τους να διαρρεύσουν σταδιακά στοιχεία από τα δεδομένα που υπέκλεψαν κάθε Κυριακή (στις 12:00 GMT), χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!