tromaktiko: Καπετάνιος αλιευτικού σκάφους πηδάει στα παγωμένα νερά της Αλάσκας για να σώσει συνάδελφο του [video]

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Καπετάνιος αλιευτικού σκάφους πηδάει στα παγωμένα νερά της Αλάσκας για να σώσει συνάδελφο του [video]



Τιμές ήρωα αποδόθηκαν σε έναν καπετάνιο ενός αλιευτικού σκάφους της Αλάσκας μετά από ένα άλμα του στην θάλασσα στο νερό για να σώσει...
ένα μέλος του πληρώματος του, που ακολούθησε την ανατροπή του σκάφους τους κοντά στο νησί Kodiak την προηγούμενη Δευτέρα.

Μέρος της διάσωσης καταγράφηκε σε βίντεο από ελικόπτερο της ακτοφυλακής των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτήν και τους καλούς Σαμαρείτες που βοήθησαν στη διάσωση, υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι στο αλιευτικό σκάφος Grayling όταν αυτό άρχισε να μπάζει νερό και ανατράπηκε στο στενό Kupreanof κοντά στο Raspberry Island το απόγευμα της Δευτέρας 24/07.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, μεά από ένα σήμα κινδύνου περίπου στις 3:25 μ.μ. ένα αεροσκάφος MH-60 Jayhawk απεστάλη άμεσα στο σημείο, όπου και παρατήρησε τον καπετάνιο του Grayling να πηδά στα παγωμένα νερά για να βοηθήσει το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από το ελικόπτερο δείχνει τον καπετάνιο του Grayling να δίνει την μάχη για να κρατήσει τον άνθρωπο πάνω από το νερό και ύστερα να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες για να τον επαναφέρει.

Ο καπετάνιος του Calista Marie, του διασωστικού σκάφους των Καλών Σαμαριτών, ανάφερε σε δηλώσεις του ότι βρίσκονταν κοντά στο σημείο την στιγμή που είδαν το Grayling να μπάζει νερά και έσπευσαν για βοήθεια. Έθεσαν το Grayling υπό ρυμούλκηση, αλλά περίπου ένα τέταρτο του μιλίου από την ακτή, το Grayling ανατράπηκε, ρίχνοντας τους τέσσερις άνδρες στα κρύα νερά.

Μετά την ανατροπή, ο καπετάνιος του Grayling, Christian Trosvig, μαζί με έναν άλλο, κατάφεραν να επιβιβαστούν ξανά στο σκάφος, ενώ το Calista Marie διέσωσε το τρίτο άτομο. Αλλά το τέταρτο μέλος του πληρώματος έλειπε. Ο καπετάνιος του Calista Marie ανέφερε ότι τον έψαχναν για περίπου 20 λεπτά όταν από ξαφνικά, ο αγνοούμενος εμφανίστηκε. Τότε ο καπετάνιος έπεσε στην θάλασσα και κολύμπησε περίπου 50 μέτρα για να σώσει τον άνθρωπο.

Η αιτία της ανατροπής του σκάφους δεν έχει γίνει γνωστή.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με την ηρωική πράξη του καπετάνιου:
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!