tromaktiko: Πώς μια γροθιά κόστισε τη ζωή στον Χάρι Χουντίνι! [video]

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πώς μια γροθιά κόστισε τη ζωή στον Χάρι Χουντίνι! [video]



Ο Χάρι Χουντίνι έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο διαβόητους «μάγους» που έζησαν ποτέ...

Τα κόλπα του και κυρίως ο τρόπος που κατάφερνε να δραπετεύει από φαινομενικά «απίθανες» καταστάσεις τον έκαναν διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε έναν μύθο που θέλει τον Χουντίνι να έχει πεθάνει επάνω σε ένα από τα «κόλπα» που έκανε προς τέρψη του κοινού του. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Χάρι Χουντίνι πέθανε το 1926 λόγω σοβαρών επιπλοκών στην υγεία του μετά από μια γροθιά που δέχτηκε στο στομάχι.

Συγκεκριμένα, μια γροθιά που δέχτηκε πριν ακριβώς εκτελέσει το τελευταίο του κόλπο. Ο Χουντίνι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ehrich Weiss, ήταν γνωστός για την ικανότητά του να αντέχει σε οποιαδήποτε γροθιά.

Στις 22 Οκτωβρίου του 1926 ένας φοιτητής και μποξέρ από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά τον ρώτησε αν θα μπορούσε να του ρίξει μια γροθιά στο στομάχι. Δυστυχώς ο νεαρός έδωσε στον Χουντίνι το χτύπημα προτού ο τελευταίος προλάβει να προετοιμαστεί και, ως εκ τούτου, υπέστη εσωτερική βλάβη.

Η αιτία του θανάτου στο πιστοποιητικό θανάτου του Χουντίνι αναφέρεται ως «περιτονίτιδα». Αυτή είναι μια λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος της κοιλιακής χώρας που συνήθως προκαλείται από ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης. Είναι μια κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα, αλλά δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για την ζωή του ατόμου.

Λίγο μετά το θανατηφόρο χτύπημα, ο Χουντίνι είχε έντονο πόνο και ανέβασε πυρετό 40 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, χρειάστηκαν τέσσερις γιατροί και σχεδόν μία εβδομάδα προτού ο «υπερήφανος» μάγος δεχτεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Μέχρι τότε, όμως, ήταν πολύ αργά και η ζημιά ήταν μη αναστρέψιμη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί (κυρίως από το 3′:20» και μετά), πώς πέθανε ο Χάρι Χουντίνι.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!