tromaktiko: Μπερδεμένα εξώφυλλα: 12ος παίκτης ο Σιδηρόπουλος για τις ερυθρόλευκες εφημερίδες ή έφταιγε ο Χάσι;

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Μπερδεμένα εξώφυλλα: 12ος παίκτης ο Σιδηρόπουλος για τις ερυθρόλευκες εφημερίδες ή έφταιγε ο Χάσι;



Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εξώφυλλα των ερυθρόλευκων εφημερίδων σήμερα, στον απόηχο του ντέρμπι της 20ετίας, που είχε πραγματικό θέαμα, ανατροπές, ρυθμό, ένταση και σπουδαία γκολ και από τις δυο ομάδες. Ένα παιχνίδι που πάγωσε τους 40+ χιλιάδες φίλους των...
κιτρινόμαυρων που βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ, βλέποντας την ομάδα τους να βρίσκεται πίσω με 2 γκολ, από τον "άστατο" Ολυμπιακό που είχε ξεσπάσματα και ρυθμό με πολύ καλές αντεπιθέσεις, αλλά άμυνα που είχε το μυαλό της στην... Ψαρού της Μυκόνου.

Επιχειρούμε να κάνουμε μια μικρή αυτοψία στα εξώφυλλα "πανικού" των σημερινών ερυθρόλευκων εφημερίδων, για να καταλάβουμε όλοι μαζί αν τελικά τη ζημιά την έκανε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, τα δακρυγόνα, οι φίλαθλοι, ο Χάσι, ο Ανέστης ή οι κιτρινόμαυροι που δεν σταμάτησαν ποτέ να έχουν πάθος για τη νίκη. Πάμε λοιπόν:

Πρωταθλητής της Δευτερας


Παικταρά Σιδηρόπουλε γράφει με τεράστια γράμματα ο "Πρωταθλητής", τη στιγμή που πιο πάνω όπως θα παρατηρήσετε κατακεραυνώνει Χάσι, Καπίνο και Καρσελά, μπερδεύοντας ακόμα και τους φίλους του Ολυμπιακού. Σε ένα εξώφυλλο, για ένα κορυφαίο αγωνιστικό ντέρμπι με πλούσιο θέαμα και ανάμεικτα συναισθήματα, εκεί στον "Πρωταθλητή" τους φταίει ακόμα και το... 4ο Μνημόνιο. Ξεκάθαρα...


Βέβαια, στο εξώφυλλο "παρωδία", ο "Πρωταθλητής" τα βάζει ακόμα και με τον ανάδρομο Ερμή και το φεγγάρι που ήταν θολό, αφού κάνει λόγο για παίκτες που δεν έχουν μυαλό αλλά νεύρα και χαρίζουν ένα παιχνίδι που όλοι νόμιζαν ότι θα τελειώσει με 0 - 4 ή άντε στη καλύτερη με 0 - 3. Μπερδεμένες καταστάσεις τελείως.


Γαύρος

Ο "Γαύρος" έχει και αυτός τα... άλυτα θεματάκια του στο εξώφυλλό του σήμερα, αφού με κιτρινόμαυρα τεράστια κεφαλαία γράμματα μιλάει για "Κορυφαία" αλητεία και διαιτησία ντροπή από τον Σιδηρόπουλο, αλλά όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω, ακόμα και η ίδια εφημερίδα παραδέχεται ότι κατέρρευσε η ομάδα του Ολυμπιακού από το 55ο λεπτό εξαιτίας του επικίνδυνου προπονητή της ομάδας, του Χάσι. Μπερδεμένα μας τα λέει και ο "Γαύρος".


Φως της Δευτέρας


Το "Φως της Δευτέρας", πιο ξεκάθαρο απ' όλες τις εφημερίδες, μιλάει ουσιαστικά για μια αυτοκτονία της ομάδας του Ολυμπιακού και ξεκάθαρη νίκη των κιτρινόμαυρων. Η εφημερίδα σε άλλο σημείο του εξωφύλλου μιλάει για "τρύπα" των ερυθρόλευκων από αριστερά όπου η ΑΕΚ είχε μια ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό με τον Αραούχο και την αποτυχημένη κεφαλιά του, αλλά και το γκολ που δεν μέτρησε αφού υπέδειξε ο διαιτητής οφσάιντ. Στη συνέχεια, κάνει λόγο για 27 σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου, που πράγματι έγιναν, αλλά όχι επειδή ο διαιτητής ήταν φιλοαεκτζής. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν νευρικότητα που έβγαινε στο χορτάρι μετά το 1ο γκολ της ΑΕΚ. 


Τα εξώφυλλα, λίγη σημασία έχουν. Η ουσία είναι ότι χθες είδαμε δυο ομάδες να παίζουν ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με πολύ μικρές "κοιλιές" κατά τη διάρκεια του ματς, που καθήλωσε όλους τους φιλάθλους της Ελλάδας ανεξαρτήτου ομάδας. Το πρωί έμαθα, ότι τον αγώνα είδε ακόμα και η γυναίκα μου -που δεν θέλει να ακούει για ποδόσφαιρο- αφού όλη η γειτονιά, όπως μου εξομολογήθηκε, ούρλιαζε και ανησύχησε μήπως συμβαίνει κάτι κακό στο ΟΑΚΑ, που ήταν ο αγαπημένος της αντρούλης (sic). Τα 5 συν 2 ακυρωμένα (οφσάιντ) γκολ που μπήκαν, έδειξαν ότι όταν θέλουν και έχουν παίκτες με πάθος οι ομάδες, μπορούν να γίνουν σπουδαία παιχνίδια. 

Ευχόμαστε, το ελληνικό πρωτάθλημα να δείξει στη συνέχεια της σεζόν το ίδιο πάθος, να ισορροπήσει και να μπει στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός, βλέποντας ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό να διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους, να θέλουν να παρακολουθήσουν ξανά υγιές ποδόσφαιρο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!