tromaktiko: Λύσεις σε προβλήματα της κουζίνας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Λύσεις σε προβλήματα της κουζίνας



Είστε πρωτάρηδες στην κουζίνα και σας τυχαίνουν συνέχεια κακοτοπιές; Μην ανησυχείτε! Όλες οι ικανότητες χτίζονται με την... εμπειρία και υπάρχουν πολλοί που έχουν ανακαλύψει τις λύσεις σε προβλήματα που παραδοσιακά μας ταλαιπωρούν στο σπίτι. Υπάρχουν μυστικά και συμβουλές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά ή μοιράζονται μαζί μας οι ειδικοί και διευκολύνουν τη ζωή μας. Ας δούμε μαζί κάποιες πρωτότυπες ιδέες επίλυσης καθημερινών προβλημάτων.

Μυστικά μαγειρέματος

Δεν ξέρετε αν τα αυγά που έχετε στο ψυγείο είναι φρέσκα; Ιδού πως μπορείτε να το ανακαλύψετε.

«Ένα αυγό είναι φρέσκο όταν το τσόφλι του δεν γυαλίζει. Αντίθετα όταν το τσόφλι γυαλίζει και το αυγό έχει διάσπαρτες κηλίδες τότε είναι μπαγιάτικο. Δοκιμάστε να βάλετε το αυγό μέσα σε μια μικρή λεκάνη με νερό. Όσο πιο βαθιά κάθεται τόσο πιο φρέσκο είναι. Αν επιπλέει σημαίνει ότι είναι αρκετών ημερών. Αν πάλι σπάσετε ένα αυγό και ο κρόκος του είναι σφιχτός τότε το αυγό είναι φρέσκο».

Όταν βράζετε χταπόδι θα πρέπει να το αλατίζετε στο τέλος για να μη σφίξει.

Όταν φτιάχνετε λουκουμάδες για να μην κολλάει η ζύμη στο κουτάλι, βουτάτε κάθε φορά το κουτάλι σε νερό.

Εξοικονόμηση πόρων

Για να διατηρείτε το γάλα στο ψυγείο περισσότερο, προσθέστε λίγο αλάτι!!! (1 πρέζα ανα 4 λίτρα)

Αν σας περίσσεψε ζωμός από το φαγητό που μαγειρέψατε μπορείτε να τον διατηρήσετε σε παγοθήκες στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε έτοιμο σπιτικό ζωμό σε επόμενα μαγειρέματα.

Ένας εύκολος τρόπος για να αλευρώνετε τρόφιμα (κεφτεδάκια, κροκέτες, ψάρια κ.τ.λ.) χωρίς να γεμίζει ο τόπος αλεύρια είναι να βάζετε μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα τρόφιμα και ανακινείτε απαλά το σακουλάκι.

Λύσεις σε προβλήματα

Κλασικό πρόβλημα όταν βράζουμε γάλα είναι ότι κολλάει στο κατσαρολάκι. Η λύση είναι να βρέξουμε με λίγο κρύο νερό το κατσαρολάκι πριν το βράσιμο.

Για να καθαρίσουν τα βάζα από τα υπολείμματα των λουλουδιών γεμίστε τα με ξύδι, ρίξτε μέσα χρησιμοποιημένο τσάι και αφήστε τα για αρκετή ώρα.

Για να βγάλετε εύκολα το φελλό από ένα μπουκάλι κρασί (ανοιγμένο εννοείται) αφήστε ζεστό νερό να τρέξει πάνω στο λαιμό του μπουκαλιού. Ο φελλός θα βγει χωρίς δυσκολία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!