tromaktiko: Βάσω Καραντάσιου: «Η Πάτρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει αθλητικό και τουριστικό σημείο αναφοράς»

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Βάσω Καραντάσιου: «Η Πάτρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει αθλητικό και τουριστικό σημείο αναφοράς»



Η Πάτρα, είναι υποψήφια για να διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019. Περισσότεροι από 2.000 αθλητές και μέλη αποστολών, από 25 χώρες της Μεσογείου, θα...
συναντηθούν για μια εβδομάδα στην πόλη που θα επιλεγεί τον Οκτώβριο για να φιλοξενήσει το μεγάλο αθλητικό ραντεβού των λαών της Μεσογείου.

Ένα από τα πιο ισχυρά «χαρτιά» της επιτροπής διεκδίκησης είναι η πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ, Βάσω Καραντάσιου, ιδιαιτέρως γνωστή στο αθλητικό στερέωμα καθώς στην πορεία της κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες σε παγκόσμιο κι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Βάσω Καραντάσου θα ταξιδέψει στις 11 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη, όπου και θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια πόλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα των αγώνων διεκδικούν επίσης η Μασσαλία και η Αλεξάνδρεια.

Η Βάσω Καραντάσιου μίλησε για αυτό στο thebest.gr δηλώνοντας αισιόδοξη τόσο για την ανάληψη όσο και για την επιτυχία του εγχειρήματος, εφόσον τους αναλάβει η Πάτρα.

Η Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, αποφάσισε ότι για την προώθηση της υποψηφιότητας της Πάτρας είναι σημαντική η παρουσία στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ισπανία για την διεκδίκηση, δύο αθλητών που έχουν να επιδείξουν διεθνείς διακρίσεις: Τη δική σας και του μεγάλου μπασκετμπολίστα Κώστα Πετρόπουλου.

-Ετοιμάζεστε λοιπόν για Ισπανία;

«Ναι ετοιμάζομαι για την Ισπανία προκειμένου να στηρίξω την Υποψηφιότητα της Πάτρας για τους Μεσογειακούς αγώνες του 2019 μαζί με τον πρώτο Μεσογειονίκη του Μπάσκετ και προπονητή .κυρ. Κώστα Πετρόπουλο.

-Πόσο σημαντικό θα είναι για την Πάτρα να αναλάβει αυτή τη διοργάνωση;

«Η Πάτρα έχει πολλά χρόνια να αναλάβει τέτοιου βεληνεκούς αγώνες και χαίρομαι που ο Δήμος πήρε μια τόσο σπουδαία απόφαση.

Θεωρώ ότι έχει δυνατότητες η πόλη και τώρα μια μεγάλη ευκαιρία, εφόσον πάρει τους αγώνες, να αναδείξει το παραλιακό μέτωπο, και να δημιουργήσει πολλούς χώρους άθλησης και αναψυχής για τους πολίτες και τους τουρίστες.

Ναι μπορεί να αποτελέσει ένα Τουριστικό προορισμό και να δώσει ώθηση και ιδέες για επόμενα μεγάλα βήματα, πάντα εντός της Ελληνικής πραγματικότητας.»

-Η Πάτρα μπορεί να γίνει κέντρο διεξαγωγής αθλημάτων παραλίας και να αναλάβει πιθανόν και Ευρωπαϊκές ή και Παγκόσμιες Διοργανώσεις;

«Ακριβώς.. Ας δούμε το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου στοιχήματος και σιγουρά οι ιθύνοντες δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία. Όταν θα διεξαχθούν οργανωμένα και άρτια τα αθλήματα δίπλα στο φυσικό τους περιβάλλον, αυτό θα εμπνεύσει και θα παροτρύνει ακόμα και διεθνείς Ομοσπονδίες να κάνουν επαφή με τη πόλη και να προωθήσουν τις δυνατότητες της προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων και κυρίως της Πάτρας.»

-Από τις διεθνείς διακρίσεις σε αυτό που αγαπάτε στην Πάτρα. Ποιο είναι το επίπεδο του beach volley που βρήκατε στην πόλη; Από πλευράς ταλέντου αλλά και υποδομών; Ποιες ήταν οι δικές σας κινήσεις και πόσο έχετε συμβάλει στην ανάπτυξή του εδώ;

«Εγώ ήρθα εδώ το 2012.Το επίπεδο του Βeach Volley είναι Ερασιτεχνικό και παραμένει έτσι. Υπήρχαν 2-3 γήπεδα μόνο. Τώρα υπάρχουν 7 μονιμά στη πόλη της Πάτρας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα 2 που λειτουργούν υπό την εποπτεία μου στον Άγιο Βασίλειο. Εκεί κάνω προπόνηση και εγώ και οι Ακαδημίες .Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και βελτιώνεται συνέχεια.

Ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή που τον επέλεξε ως το επίσημο προπονητήριο των Εθνικών Ομάδων των Μεσογειακών Αγώνων. Το BLX ,όπως ονομάζεται εν συντομία. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας.

Αυτό που κάνω είναι να έχω επαφή και καλές σχέσεις με τους προπονητές των ομάδων και συλλογών ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το άθλημα μου εδώ ,πέρα από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Φυσικά έχω συνεργαστεί με παιδιά που έχουν παίξει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα η που θα ήθελαν να κάνουν το επόμενο βήμα. Είμαι εδώ να συμβουλεύσω όπου χρειαστεί και να κάνω πολύ ωραίες διοργανώσεις.»

Κλείνοντας η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε:

«Εύχομαι να επιλεγεί η Πάτρα γιατί έχει πολλά παιδιά που ασχολούνται με διάφορα αθλήματα και τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις, αναθερμαίνουν τα κίνητρά τους ώστε να μένουν στον αθλητισμό και να προσπαθούν για το καλύτερο.

Είναι ευκαιρία η πόλη να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της στον Αθλητικό Τουρισμό και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες. Χαίρομαι που προσπαθώ για έναν τέτοιο σκοπό και εύχομαι να τα καταφέρουμε.»
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!