tromaktiko: Αυτή είναι η νέα μόδα στις τραπεζαρίες!

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτή είναι η νέα μόδα στις τραπεζαρίες!



Μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη λύση για την τραπεζαρία είναι να τοποθετήσετε αντί για ένα κλασικό τραπέζι έξι ατόμων, δύο μικρότερα...
τραπέζια των τεσσάρων ατόμων.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε περισσότερη ευελιξία σε σχέση με τα τετραγωνικά, μεγαλύτερη χωρητικότητα και περισσότερη οικονομία, αφού συνήθως δύο μικρά τραπέζια (90x90, 70x90) κοστίζουν λιγότερο από ένα μεγάλο, αντίστοιχου συνολικού μήκους. Βέβαια για να πετύχει το εγχείρημα πρέπει να δοθεί σημασία στη λεπτομέρεια.

Ίδια διακόσμηση στα τραπέζια

Καταρχήν τα δύο τραπέζια μπορούν να είναι όμοια − όπως φυσικά και οι καρέκλες. Σε  ό,τι αφορά τώρα στο φωτισμό και στη διακόσμηση των τοίχων όλα μπορούν να γίνουν επί δύο, δηλαδή δύο ίδια φωτιστικά και πίνακες όμοιοι χρωματικά και θεματολογικά.

Γενικότερα ο χώρος πρέπει να χαρακτηρίζεται από συμμετρία και να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση της αντανάκλασης, σαν η μια πλευρά να καθρεφτίζει την άλλη χωρίς, ωστόσο, στην πραγματικότητα να είναι ταυτόσημες.

Διαφορετική διακόσμηση

Μπορεί η συμμετρική διακόσμηση να δείχνει πιο όμορφη αλλά μπορείτε να διακοσμήσετε και με διαφορετικό τρόπο τα δύο τραπέζια. Αυτό θα δείχνει πιο όμορφο αν τα τραπέζια είναι διαφορετικά και αν η διακόσμηση είναι και στα δύο τραπέζια στις ίδιες αποχρώσεις.

Σκεφτείτε Out of the Box

Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε στην τραπεζαρία σας δύο ολόιδια τραπέζια. Μπορείτε να παίξετε με τα σχήματα των τραπεζιών και να κρατήσετε ίδιο το υλικό. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία παρακάτω ένα μεγαλύτερο τραπέζι και ένα μικρότερο έχουν ενωθεί και έτσι έχει δημιουργηθεί μια πιο άνετη τραπεζαρία για 2-3 άτομα.

Μπορείτε να υιοθετήσετε το στιλ διακόσμησης των δύο τραπεζιών και στην κουζίνα σας.

Τα διπλά τραπέζια στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία (διακοσμημένα όπως στην εικόνα) θα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει με χαριτωμένο cafe.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!