tromaktiko: Οι γερμανικές βιομηχανικές ενώσεις «παίρνουν θέση» στο εκλογικό αποτέλεσμα

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Οι γερμανικές βιομηχανικές ενώσεις «παίρνουν θέση» στο εκλογικό αποτέλεσμα



Οι μεγάλες βιομηχανικές ενώσεις ζητούν ταχύ σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης...

Οι μεγάλες βιομηχανικές ενώσεις της Γερμανίας καλούν τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα να αρχίσουν σύντομα διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τα αποτελέσματα των εκλογών ώστε να σχηματίσουν μία σταθερή κυβέρνηση και να αποφευχθεί ένα πλήγμα στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Οι εταιρείες μας χρειάζονται καθαρά μηνύματα. Τώρα πρέπει να αποφύγουμε να πληγεί η Γερμανία ως επιχειρηματικό πεδίο», δήλωσε ο Ντίτερ Κεμπφ, πρόεδρος της βιομηχανικής ένωσης BDI.

«Κατά την προεκλογική εκστρατεία, οι πολιτικοί συζητούσαν υπερβολικά συχνά για το παρελθόν και υπερβολικά σπάνια για το παρόν», είπε ο Κεμπφ αναφερόμενος για τις επικρίσεις που δέχθηκε η απόφαση της Αγγελα Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της χώρας στα κύματα των αιτούντων άσυλο.

Ενώ σε ένας σαφές μήνυμα κατά της εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) που καταλαμβάνει την τρίτη θέση και εκπροσώπηση στο γερμανικό κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας γύρω στο 13%, ο Κεμπφ είπε:

«Η υποχώρηση στον εθνικισμό δεν αποτελεί εναλλακτική για τη χώρα μας. Χρειαζόμαστε μαζικές επενδύσεις στη Γερμανία για τους καταπονημένους δρόμους, την ανεπαρκή ψηφιακή υποδομή και πολλές ελλείψεις στην εκπαίδευση».

Τα Βιομηχανικά και Εμπορικά Επιμελητήρια DIHK ζητούν από την μελλοντική κυβέρνηση να αυξήσει μαζικά τις επενδύσεις για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια.


«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχουμε ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση και μία συμφωνία για συνασπισμό που θα επικεντρωθεί στην επένδυση και τα θέματα-κλειδιά για το μέλλον- υποδομές, εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία», δήλωσε ο πρόεδρος του DIHK Ερικ Σβάιτσερ.

«Τέτοιες επενδύσεις είναι επίσης σημαντικές για την κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε.
Η εργοδοτική ένωση BDA ζήτησε από τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν την άνοδο του AfD αποδίδοντας μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των ψηφοφόρων.

«Η Εναλλακτική για τη Γερμανία στο γερμανικό κοινοβούλιο ζημιώνει τη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της BDA Ινγκο Κράμερ. «Τα άλλα κόμματα τώρα έχουν την αποστολή να στριμώξουν το AfD με απευθείας κοινοβουλευτικό διάλογο».

Και ο Κράμερ πρόσθεσε: «Είναι καιρός να εκθέσουμε τα ανιαρά και εθνικιστικά συνθήματα για αυτό που είναι πραγματικά: επίθεση εναντίον οτιδήποτε έχει κάνει τη χώρα μας δυνατή και άξια να ζει κανείς σε αυτήν».
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!