tromaktiko: Σπαγκέτι με έτοιμες φιλεταρισμένες σαρδέλες και άνηθο

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Σπαγκέτι με έτοιμες φιλεταρισμένες σαρδέλες και άνηθο



Κείμενο: Χριστόφορος Πέσκιας
Προμηθευόμαστε έτοιμα φιλέτα σαρδέλας από το σούπερ μάρκετ και μέσα σε 25 λεπτά έχουμε...
μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα. Ο άνηθος, το λευκό κρασί και το κουκουνάρι θα προσθέσουν έξτρα νοστιμιά.

Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι
25 σαρδέλες, φιλεταρισμένες (βρίσκουμε έτοιμες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 ml λευκό κρασί, ξηρό
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
200 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.

Παράλληλα, σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με μπόλικο άνηθο.

Τι πίνουμε: Μια Σαντορίνη δεξαμενής.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!