tromaktiko: Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε τις πιο όμορφες φάλαινες

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε τις πιο όμορφες φάλαινες



Ποιος δεν απολαμβάνει να παρακολουθεί τις φάλαινες, τις βουτιές και τα παιχνίδια τους μέσα στο νερό; Δείτε τα ιδανικά μέρη ανά τον κόσμο...
που μπορείτε να «κλέψετε» το καλύτερο καρέ για το φωτογραφικό σας άλμπουμ.

Καναδάς: Οι φάλαινες beluga



Περίπου 2.000 φάλαινες beluga επισκέπτονται τον Καναδά για τέσσερις εβδομάδες το χρόνο. Μπορούν εύκολα να γίνουν αντιληπτές καθώς παίζουν λίγα μέτρα μακριά από την ακτή και κάνουν πολύ θόρυβο.




Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στον Καναδά και να τις δείτε είναι η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Αζόρες: Οι γαλάζιες φάλαινες



(Πηγή: CNNi)

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι γαλάζιες φάλαινες μπορούν να φθάσουν τα 30 μέτρα και να ζυγίσουν μέχρι 200 τόνους. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, στις Αζόρες μπορείτε να ανακαλύψετε αυτούς τους «γίγαντες», των οποίων οι γλώσσες είναι πιθανό να ζυγίζουν όσο ένας… ελέφαντας!

«Όταν τις βλέπουμε μέσα από το νερό, μοιάζουν με μπλε υποβρύχια. Το μέγεθός τους είναι απερίγραπτο» λέει η Lisa Steiner, βιολόγος.

Μεξικό: Οι γκρίζες φάλαινες



(Πηγή: CNNi)

Αυτές οι πανέμορφες γκρίζες φάλαινες αγαπούν το Μεξικό καθώς το «επισκέπτονται» από τα μέσα του Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Διανύουν μάλιστα μία απίστευτη απόσταση 20.000 χιλιομέτρων.

Ο ωκεανολόγος Jose de Jesus Varela Galvan, συστήνει να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα San Ignacio, εκεί όπου οι γκρίζες φάλαινες ζευγαρώνουν και γεννούν τα μικρά τους.

Αυστραλία: Η μεγάπτερη φάλαινα



(Πηγή: CNNi)

Οι μεγάπτερες φάλαινες μπορούν να ζυγίσουν περισσότερα από 30 κιλά. Ο κόλπος του Hervey στην Αυστραλία είναι η… πατρίδα τους για τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ τον χειμώνα μεταναστεύουν σε πιο ψυχρά κλίματα, όπου και ζευγαρώνουν.

Ανταρκτική: Η φάλαινα minke



(Πηγή: CNNi)

Οι όμορφες μαύρες και γκρίζες φάλαινες minke κολυμπούν στα νερά της Ανταρκτικής από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Κυρίως όμως τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είναι πιο… δραστήριες και φιλικές με τον κόσμο.





Καναδάς: Οι φάλαινες μονόκεροι



(Πηγή: CNNi)

Το ναρβάλ είναι ένα είδος φάλαινας που ξεχωρίζει λόγω του μεγάλου ελικοειδούς χαυλιόδοντά του. Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη των ναυτικών που τις παρατήρησαν για πρώτη φορά, αρκετούς αιώνες πριν; Ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας για να τις δείτε στο Nunavut του Καναδά.

Σαν Χουάν: Φάλαινα όρκα



(Πηγή: CNNi)

Η νούμερο 1 επιλογή για να δείτε μία φάλαινα όρκα είναι το Σαν Χουάν στη Βόρεια Αμερική. Οι όρκες, γνωστές ως και οι φάλαινες - δολοφόνοι τρέφονται σε αυτά τα νερά καθώς υπάρχει άφθονη ποσότητα σολομού. Βρίσκονται εκεί από τα μέσα του Απριλίου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Γιβραλτάρ: Φάλαινα πιλότος




Πρόκειται για τις πιο κοινωνικές φάλαινες που καμία φορά αφήνουν το κοπάδι τους και πλησιάζουν τις παραλίες. Κολυμπούν όλο το χρόνο στο Γιβραλτάρ.

Νότια Αφρική: Οι southern right φάλαινες



Η πόλη Hermanus στη Νότια Αφρική είναι ο ιδανικός προορισμός για να δείτε τις φάλαινες να παίζουν και να κολυμπούν λίγα μέτρα μακριά από την ακτή.

Τα ζεστά νερά και οι κόλποι είναι ιδανικά για ζευγάρωμα για αυτές τις φάλαινες που κάνουν την εμφάνισή τους τον Μάιο και φεύγουν τον Νοέμβριο.

Νέα Ζηλανδία: Η φάλαινα φυσητήρας



Οι φάλαινες αυτές μπορούν να φτάσουν τα 20 μέτρα και να ζήσουν έως 70 χρόνια. Στην περιοχή Kaikoura στη Νέα Ζηλανδία συγκεντρώνονται κυρίως λόγω της αφθονίας στα ψάρια, δημιουργώντας ένα σπάνιο σύστημα θαλάσσιων ρευμάτων.

Μεξικό: Οι φάλαινες… καρχαρίες



Τα γιγάντια σαγόνια τους μπορούν να κάνουν μία… μπουκιά έναν άνθρωπο, αλλά τρέφονται κυρίως με πλαγκτόν και δεν είναι επικίνδυνες για τους κολυμβητές.

Το κολύμπι μαζί τους είναι μία εκπληκτική εμπειρία που μπορείτε να απολαύσετε στο Μεξικό. Η καλύτερη περίοδος είναι από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!