tromaktiko: Μάσκες ομορφιάς για όλες τις ηλικίες

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Μάσκες ομορφιάς για όλες τις ηλικίες



Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας
Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να είχε ένα πρόσωπο λαμπερό και αψεγάδιαστο, γεμάτο σφριγηλότητα και ζωντάνια; Αυτός είναι ένας από τους λόγους...
που πολλές από εμάς, ξοδεύουμε συχνά αρκετά χρήματα σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, τα οποία όμως δεν παύουν να είναι χημικά επεξεργασμένες ουσίες με αμφίβολη επίδραση στη συνολική μας υγεία. Η αλήθεια είναι πως πραγματικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύουμε τόσα πολλά σε προϊόντα καλλωπισμού, όταν η ίδια η φύση μας παρέχει τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα υλικά, προκειμένου να δημιουργήσουμε μόνες μας τις δικές μας απλές, σίγουρες και αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς για την ανάπλαση και  την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Ακολουθούν μερικές «σωτήριες» συνταγές για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, που σίγουρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες. Εφοδιαστείτε με δημιουργική διάθεση, όρεξη και αγνά υλικά και… είστε έτοιμες να λάμψετε!

Μάσκα από αβοκάντο

Θα χρειαστείτε μισό ώριμο αβοκάντο. Λιώστε το με ένα πιρούνι, προσθέστε λίγο μέλι και μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας, κάνοντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ για χαλάρωση. Αφήστε την μάσκα για τουλάχιστον μία ώρα, και σύντομα η λάμψη θα επανέλθει στο δέρμα σας.

Μάσκα από μέλι και μπανάνα

Θα χρειαστείτε μια γεμάτη κουταλιά μέλι και μια λιωμένη μπανάνα για αυτή τη μάσκα, η οποία θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει ξανά. Ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με τα δάχτυλά σας, και αφήστε το για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετέ το με χλιαρό νερό και έπειτα στεγνώστε το πρόσωπό σας απαλά με μια πετσέτα.

Μάσκα από πορτοκάλι και γιαούρτι

Μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι και ο χυμός ενός πορτοκαλιού, αρκούν για να επαναφέρουν στο δέρμα σας τη χαμένη ζωντάνια. Όταν τα συνδυάζουμε, δημιουργείται μια υπέροχη μάσκα, η οποία βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας λόγω της βιταμίνης C του πορτοκαλιού, η οποία δρα αντιοξειδωτικά, επιτρέποντας στον οργανισμό να επανέλθει σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Απλώστε την για δέκα λεπτά στο πρόσωπό σας, και ξεπλύνετέ την με κρύο νερό.

Μάσκα προσώπου από παπάγια

Η παπάγια είναι ένα φρούτο κάπως παρεξηγημένο, μιας και δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί στην αγορά. Παρόλα αυτά,  τα οφέλη που έχει για την υγεία αλλά και την ομορφιά μας είναι τεράστια. Συνδυάστε μια λιωμένη παπάγια με δυο κουταλιές βρώμη, δύο ασπράδια αυγού και τον χυμό ενός λάιμ. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για δέκα λεπτά, προτού την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αναμφισβήτητα, οι σπιτικές μάσκες προσώπου αποτελούν μια εκπληκτική και εντελώς φυσική εναλλακτική στις μάσκες του εμπορίου, που ενδέχεται να περιέχουν χημικά. Επιστρέφουν τη λάμψη στην επιδερμίδα μας, ενυδατώνουν και η σύστασή τους είναι αρκετά ήπια για το δέρμα, ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε συχνά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!