tromaktiko: Πώς να εντυπωσιάσεις σε μια συνέντευξη

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πώς να εντυπωσιάσεις σε μια συνέντευξη



Το φθινόπωρο είναι κατά γενική ομολογία η εποχή που μπαίνεις σε μια φάση αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού των...
αναγκών και των στόχων σου, κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχεις ήδη στείλει τα βιογραφικά σου σημειώματα και αναζητάς την καλύτερη θέση εργασίας σύμφωνα με τις προσωπικές σου επιδιώξεις.

Πριν από μια συνέντευξη συνήθως επικρατεί άγχος και αβεβαιότητα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν σε βοηθάνε να πετύχεις τον στόχο σου, να προσληφθείς δηλαδή και να εντυπωσιάσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το άγχος αλλά και να εκμεταλλευτείς όλα τα θετικά χαρακτηριστικά σου έτσι ώστε οι μελλοντικοί εργοδότες σου να καταλάβουν ότι εσύ είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση.

Dress Code
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ντυθείς ανάλογα με τους άγραφους ενδυματολογικούς κανόνες που ισχύουν στην εκάστοτε εταιρία ή γενικά στον χώρο που επιθυμείς να εργαστείς. Ένα απλό καθημερινό casual chic ντύσιμο χωρίς εξεζητημένα αξεσουάρ και υπερβολικό βάψιμο, θεωρείται το πλέον κατάλληλο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Μην πέσεις στην παγίδα του υπερβολικά σοβαρού ντυσίματος και επέλεξε ένα απλό άσπρο πουκάμισο συνδυάζοντας το με ένα παντελόνι τύπου office

Η χειραψία
Το πρώτο πράγμα που προσέχει αυτός ο οποίος σου παίρνει συνέντευξη εκτός από την εξωτερική σου εμφάνιση είναι η χειραψία σου. Φρόντισε λοιπόν η χειραψία σου να είναι σύντομη, δυνατή και να αντανακλά όλη σου την αυτοπεποίθηση.

Ρώτησε τις κατάλληλες ερωτήσεις
Όταν δίνεις συνέντευξη για μια καινούργια θέση είναι σημαντικό να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου με όλους τους δυνατούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το να ρωτήσεις ερωτήσεις σχετικά με τις απαιτήσεις τις οποίες έχει η θέση εργασίας η οποία σε ενδιαφέρει καθώς και το πώς θα θεωρηθεί ότι έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση.  Έτσι θα κάνεις εμφανές το ενδιαφέρον σου για τη θέση καθώς και το πόσο πολύ σκοπεύεις να δουλέψεις εάν προσληφθείς.

Πρόσεξε τα θέματα για τα οποία μιλάς
Κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης είναι απαραίτητο να συγκρατήσεις τον εαυτό σου από το να ρωτήσεις κάτι που δεν θα δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη θέση αυτή. Τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι εκείνες που σχετίζονται με χρήματα και πιθανά bonus. Είναι επίσης απαραίτητο να μην αναφερθείς σε προηγούμενους εργοδότες σου χαρακτηρίζοντάς τους αρνητικά.

Να τους μείνεις αξέχαστη
Είναι σίγουρο ότι η θέση εργασίας την οποία επιθυμείς είναι κάτι το οποίο θέλουν και πολλοί άλλοι μαζί με εσένα, συνεπώς από την ίδια συνέντευξη από την οποία περνάς περνάνε και πολλοί άλλοι. Ένας από τους κυρίαρχους στόχους σου λοιπόν είναι να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε όλους τους άλλους έτσι ώστε οι μελλοντικοί σου εργοδότες να σε θυμούνται. Ακόμα και με μια φράση σου ή με μια κίνησή σου μπορείς να μείνεις αξέχαστη! Φρόντισε λοιπόν να βρεις την κατάλληλη για εσένα και για τη θέση που θέλεις και να τη χρησιμοποιήσεις.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!