tromaktiko: Βρείτε ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – Δείτε το ωράριο και τη διαθεσιμότητα

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Βρείτε ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – Δείτε το ωράριο και τη διαθεσιμότητα



Το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κλήθηκαν να δηλώσουν στο... e-ΔΑΠΥ οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, κατά το οποίο θα εξυπηρετούν ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ήδη στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί εφαρμογή, με την οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρίσκουν τους γιατρούς με διαθέσιμα ραντεβού, καθώς αναγράφονται οι επισκέψεις μέχρι το πλαφόν των 200 ραντεβού το μήνα, όπως και τα ωράρια λειτουργίας των ιατρείων τους. Η εφαρμογή βρίσκεται στο πεδίο «Βρείτε ραντεβού με ιατρούς του ΕΟΠΥΥ» 

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με σχετική ανακοίνωση προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, διευκρινίζει ότι οι είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές οι 20 επισκέψεις την ημέρα, όπως επίσης και ο μέσος χρόνος επίσκεψης των 15 λεπτών.




Τα παραπάνω προέβλεπε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για το νέο σύστημα επισκέψεων, το οποίο ισχύει από την 1η Οκτωβρίου.

«Ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς είναι οι είκοσι (20) επισκέψεις. Οι 20 επισκέψεις είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές. Ο μέσος χρόνος επίσκεψης ορίστηκε ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στα δεκαπέντε (15) λεπτά προκειμένου εκτιμηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων που δύναται να εξυπηρετηθεί στο ωράριο λειτουργίας που έχει δηλωθεί. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με του κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής» διευκρινίζει τώρα ο ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, δεν αλλάζει ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς. Αυτός δεν μπορεί να ξεπερνά τις 100 επισκέψεις, εξαιρουμένων των επειγόντων περιστατικών, τονίζει εκ νέου ο ΕΟΠΥΥ.

Για αύριο, Παρασκευή (20/10/2017), η Ένωση των συμβεβλημένων γιατρών, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, έχει προκηρύξει επίσχεση, απέχοντας από ιατρικές πράξεις και εξετάσεις για τους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!