tromaktiko: Στο «στόχαστρο» της Κομισιόν τα φτηνά e-bikes από την Κίνα

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Στο «στόχαστρο» της Κομισιόν τα φτηνά e-bikes από την Κίνα



Έρευνα για τα ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bikes) που εισάγονται στην Ευρώπη από την Κίνα ξεκίνησε χθες η Κομισιόν, μετά τις...
διαμαρτυρίες ευρωπαίων κατασκευαστών ότι τα αντίστοιχα κινεζικά προϊόντα πωλούνται σε αδικαιολόγητα χαμηλές τιμές, με τη βοήθεια επιδοτήσεων από το Πεκίνο που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κατασκευαστών Ποδηλάτων (EBMA) από τον περασμένο Σεπτέμβριο και η Κομισιόν ισχυρίστηκε σήμερα ότι υπάρχουν ήδη επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν την έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 μήνες προτού υπάρξει οριστικό συμπέρασμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συμβατικά κινεζικά ποδήλατα που πωλούνται στην Ευρώπη βρίσκονται στο στόχαστρο από το 1993, καθώς υπάρχουν επίσης στοιχεία για παράτυπες επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με την EBMA, όπως μεταδίδει το energypress.gr, περισσότερα από 430.000 ηλεκτρικά ποδήλατα από την Κίνα πωλήθηκαν το 2016 στην Ευρώπη, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 40% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Εκτιμάται δε ότι ο αριθμός τους σχεδόν θα διπλασιαστεί φέτος, φτάνοντας τις 800.000, όπως αναφέρει το liberal.gr.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου ισχυρίζονται πως μόνο πέρυσι επένδυσαν ένα δισ. ευρώ σε νέα τεχνολογία για την κίνηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, όμως κινδυνεύουν να χάσουν τα κεφάλαιά τους εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού από την Κίνα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!