tromaktiko: Τώρα μπορείς να κάνεις log in στο Facebook σκανάροντας το πρόσωπό σου

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Τώρα μπορείς να κάνεις log in στο Facebook σκανάροντας το πρόσωπό σου



Η αναγνώριση προσώπου εισβάλει παντού και το Facebook δεν θα μπορούσε να μείνει έξω απ’ το παιχνίδι. Τώρα μπορείς να κάνεις log in στο...
Facebook σκανάροντας το πρόσωπό σου και ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα γι’ αυτό.

Το Facebook, ακόμα κι αν δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα, έχει υιοθετήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα για να βοηθήσει τους χρήστες να κρατούν τους λογαριασμούς τους ασφαλή.

Έτσι, θα σου ζητήσει να γυρίσεις το πρόσωπό σου προς τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σου για να επιβεβαιώσεις ότι είσαι εσύ που προσπαθείς να κάνεις log in στον λογαριασμό σου, συγκρίνοντας τη σάρωση με εικόνες και video στα οποία έχεις γίνει tag.

Screenshots απ’ το νέο σύστημα, το οποίο φαίνεται να είναι μια προαιρετική εναλλακτική λύση για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, έχουν αναρτηθεί στο Internet:
Σύμφωνα με τo TechCrunch, το Facebook λέει ότι το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να “ελέγχουν γρήγορα και εύκολα την ιδιοκτησία του λογαριασμού κατά τη διαδικασία ανάκτησής του”.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο σύστημα δεν αντικαθιστά τον τυπικό κωδικό πρόσβασης, αλλά είναι ένας εύκολος τρόπος για ν’ ανακτήσεις και να συνδεθείς στον λογαριασμό σου, εάν αυτός έχει κλειδωθεί.

Αυτή τη στιγμή το νέο σύστημα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και ως εκ τούτου δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σ’ όλους τους χρήστες. Όμως, αυτό θ’ αλλάξει σύντομα εάν οι δοκιμές στεφθούν με επιτυχία!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!