tromaktiko: Ο «τόπος των πολλών δέντρων» στην Κεντρική Αμερική [photos]

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ο «τόπος των πολλών δέντρων» στην Κεντρική Αμερική [photos]



Ενεργά ηφαίστεια, αρχαίες πόλεις των Μάγια και σπάνια πουλιά συνθέτουν μια μοναδική...
ταξιδιωτική εμπειρία στην Κεντρική Αμερική.

Η Γουατεμάλα συνορεύει με το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα. Κύριο χαρακτηριστικό της χώρας είναι η Αμερικανική Κορδιλιέρα, μια συνεχής ακολουθία οροσειρών που σχηματίζουν τη δυτική «ραχοκοκαλιά» της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Στα εδάφη της βρίσκονται περισσότερα από 25 ηφαίστεια, ορισμένα από τα οποία είναι ενεργά. Η πολυτάραχη αλλά πανέμορφη χώρα κρατά ακόμη ζωντανή την παράδοση των Μάγια και το όνομά της σημαίνει τόπος των πολλών δέντρων.

Η πόλη της Γουατεμάλας αποτελεί την πρωτεύουσα της χώρας και φιλοξενεί δύο μουσεία αφιερωμένα στα τεχνουργήματα της περίφημης φυλής. Ο βοτανικός κήπος και ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ είναι τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την αρχαία πόλη Τικάλ, το μεγαλύτερο τελετουργικό κέντρο των Μάγια.

Η λίμνη Ατιτλάν εντυπωσιάζει με την εξαιρετική χρωματική ποικιλία και ομορφιά της. Το όνομά της στη διάλεκτο των Μάγια σημαίνει «εκεί όπου το ουράνιο τόξο χρωματίζεται». Γύρω από τη λίμνη απλώνονται δεκατρία χωριά με εντυπωσιακότερο το Σαντιάγκο ντε Ατιτλάν που βρίσκεται στη νότια όχθη της.

Η Αντίγκουα, η πρώτη πρωτεύουσα της Γουατεμάλας είναι η πιο καλοδιατηρημένη πόλη της ισπανικής αποικιοκρατίας στην Κεντρική Αμερική, με κτίρια σχεδόν ανέγγιχτα από το χρόνο.


Γουατεμάλα / Κεντρική Αμερική

Διαφορά ώρας: 9 ώρες πίσω

Νόμισμα: Κετσάλ Γουατεμάλας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 8,72 κετσάλ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 21 ώρες και 44 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και Μαϊάμι και 20 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης.
















     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!