tromaktiko: Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που εκτέλεσαν πριν λίγο; Ποιες υποθέσεις είχε αναλάβει; [photos]

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που εκτέλεσαν πριν λίγο; Ποιες υποθέσεις είχε αναλάβει; [photos]



Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε στις 7.10 το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι, χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του, στην οδό Ασκληπιού 154. Τους άνοιξε ο ίδιος ο άτυχος δικηγόρος.

Οι δύο άνδρες παρίσταναν τους πελάτες. Αλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και μιλούσαν σπαστά ελληνικά. πυροβόλησαν δύο φορές τον δικηγόρο -μια φορά στο κεφάλι και μια στο στήθος.

Οι δράστες, μετά την εκτέλεση, τράπηκαν σε φυγή με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.

Επικοινωνία Τσίπρα-Τόσκα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Η ΝΔ ανέβαλε όλες τις αυριανές εκδηλώσεις

Η Νέα Δημοκρατία λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και για λόγους σεβασμού στη μνήμη του, ανέβαλε όλες τις αυριανές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί. Αύριο Παρασκευή επρόκειτο να γίνει η παράδοση-παραλαβή του νέου επικοινωνιακού επιτελείου που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βιβλιοπωλείο free thing zone στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η τελετή θα γίνει σε περίπου δέκα ημέρες.



Οι υποθέσεις στις οποίες συμμετείχε

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου, που πέθανε το 2006.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ο δικηγόρος -πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό-, μαρτυρίες και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.









     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!