tromaktiko: Το ευφυές «κόλπο» του ΑΝΤ1: Πώς έβγαλε 20 εκατομμύρια από το μέτριας τηλεθέασης «Nomads»

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Το ευφυές «κόλπο» του ΑΝΤ1: Πώς έβγαλε 20 εκατομμύρια από το μέτριας τηλεθέασης «Nomads»



Το αστρονομικό ποσό που οι Νομάδες έφεραν στο κανάλι του Αμαρουσίου...

Είναι γνωστό πως οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 μόνο ενθουσιασμένοι δεν είναι από τα νούμερα τηλεθέασης του «Nomads».

Πράγμα λογικό, καθώς ενώ επένδυσαν περισσότερα από 6.000.000 ευρώ στην παραγωγή του ριάλιτι επιβίωσης που αναμενόταν να γνωρίσει την επιτυχία του Survivor  – αν όχι μεγαλύτερη-, το τηλεοπτικό κοινό δεν υποδέχτηκε με θέρμη το νέο αυτό project.

Παρότι ο ΑΝΤ1 προμοτάρει το παιχνίδι με όλες του τις δυνάμεις, δεν είναι λίγες οι φορές που τα προγράμματα των αντίπαλων καναλιών το ξεπερνούν με ευκολία  σε νούμερα και μάλιστα με παραγωγές που δεν κόστισαν ούτε το 1/20 από αυτό που κόστισαν οι «Νομάδες».

Το πόσο κόστισαν στο κανάλι του Αμαρουσίου έχει ακουστεί σχεδόν από την αρχή του ριάλιτι. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι το αστρονομικό ποσό που ΑΝΤ1 κερδίζει για κάθε επεισόδιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Νάνσυς Νικολαΐδου, μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 θα έχουν σημειώσει κέρδη αξίας… 20.000.000 ευρώ, ποσό αστρονομικό για τα ελληνικά δεδομένο και κυρίως για ένα πρόγραμμα που –ας είμαστε ειλικρινείς- δεν ξετρέλανε το τηλεοπτικό κοινό.

Πώς κατάφερε το κανάλι να έχει τέτοια έσοδα από ένα μέτρια τηλεθέασης πρόγραμμα; Με μια πανέξυπνη κίνηση που ήταν εξαρχής βέβαιο πως θα εξασφάλιζε την οικονομική επιτυχία του ακόμα και χωρίς υψηλή τηλεθέαση. Ποια ήταν αυτή;

Τα πολύτιμα διαφημιστικά πακέτα για τα οποία ο ΑΝΤ1 φρόντισε να πληρωθεί… προκαταβολικά, πριν καν παιχτεί το πρώτα επεισόδιο! Το τεράστιο πρόμο του καναλιού πριν ακόμα προβληθεί η πρεμιέρα, οδήγησε τους διαφημιστές στην πόρτα του καναλιού και μάλιστα με προτάσεις – μαμούθ.

Κάπως έτσι, ο ΑΝΤ1 δεν έχει τον παραμικρό λόγο να ανησυχεί για τα νούμερα, μιας και καθόλου δεν επηρεάζουν τα έσοδά του.


Αυτό κι αν ήταν «σατανική» ιδέα…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!