tromaktiko: Ήρωας ο οδηγός του ΚΤΕΛ Αχαΐας : Δείτε πώς κατάφερε και έσωσε τη ζωή των 15 επιβατών από τον χείμαρρο [Video]

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ήρωας ο οδηγός του ΚΤΕΛ Αχαΐας : Δείτε πώς κατάφερε και έσωσε τη ζωή των 15 επιβατών από τον χείμαρρο [Video]



Πώς κατάφερε και έσωσε από τα ορμητικά νερά τους 15 επιβάτες ο ήρωας οδηγός του ΚΤΕΛ;...
Ως ηρωική χαρακτηρίζει την αντίδραση του οδηγού του λεωφορείου Διονύση Παπουτσή ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Βασίλης Μανωλόπουλος.

Το λεωφορείο με 15 επιβάτες, εγκλωβίστηκε το πρωί της Τετάρτης από τα ορμητικά νερά στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Θριασίου.

Ο οδηγός κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να αντιδράσει με επαγγελματισμό, ακολουθώντας τους κανόνες διάσωσης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Καταστάσεις, που όπως είπε στον κ. Μανωλόπουλο, δεν πίστευε ότι θα έρθει αντιμέτωπος στη ζωή του.

Όπως είπε ο Διονύσης Παπουτσής στον Βασίλη Μανωλόπουλο, καθώς εκτελούσε το δρομολόγιο του, ξαφνικά ήρθε ένα κύμα με χώματα και με λάσπες και τον τράβηξε εκτός του δρόμου.

Τα νερά ανέβαιναν επικίνδυνα και το ΚΤΕΛ ήταν ακυβέρνητο.

Άμεσα ο οδηγός, έσπασε τα τζάμια του οχήματος και οι επιβάτες άρχισαν να κατεβαίνουν και με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ.

Ευτυχώς, όταν όλοι είχαν βγει από το ΚΤΕΛ, αυτό παρασύρθηκε από τα νερά και σφήνωσε κάτω από τη γέφυρα και σκεπάστηκε από νερά, ύψους τριών μέτρων.

Στο βίντεο θα δείτε να απεγκλωβίζουν τον τελευταίο επιβάτη και αμέσως μετά το τεράστιο όχημα να το «παραδίνεται» στα ορμητικά νερά, τα οποία έχουν παρασύρει και άλλα αυτοκίνητα


Αυτή την ώρα, όπως μας μετέφερε ο κ. Μανωλόπουλος οποίος βρίσκεται στο σημείο, γίνεται άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική και αρχίζει να αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, καθώς υπάρχουν και άλλα ΙΧ οχήματα που έχουν καλυφθεί από τα νερά.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά, ωστόσο θα συνεχιστεί υπό το φως των προβολέων.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!