tromaktiko: Τραγική ειρωνεία: Ποιος ήταν ο 15ος νεκρός της θεομηνίας - Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τραγική ειρωνεία: Ποιος ήταν ο 15ος νεκρός της θεομηνίας - Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής



Ποιος ήταν ο 15ος νεκρός από τις πλημμύρες στη Μάνδρα;...
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, για την άντληση υδάτων και τον καθαρισμό κτιρίων από τις λάσπες και τα άλλα φερτά υλικά, που κατέβασε η χτεσινή πρωτοφανής θεομηνία.

Από χθες το βράδυ, οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στον καθαρισμό του σπιτιού στο Γεφυράκι Νέας Περάμου, όπου αγνοείται ένας άνδρας, κάτι όμως που θα πάρει πολύ χρόνο, καθώς ο χώρος έχει γεμίσει κυρίως με λάσπη και χώμα, που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν.

Στο μεταξύ, σχετικά τους 15 νεκρούς που μεταφέρθηκαν χτες στο Θριάσιο νοσοκομείο, από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας.

Η τραγική ειρωνεία της υποθέσης είναι πως ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του.

Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Αυτή την ώρα, στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από την στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, που οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία είχε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα.

Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των συνεργείων και να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!