tromaktiko: Ο χειμώνας έχει και τις θετικές του πλευρές

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο χειμώνας έχει και τις θετικές του πλευρές



Είμαστε πλέον στα μέσα το Νοεμβρίου, έχει αρχίσει να κάνει κρύο, άρα επισήμως διανύουμε τον χειμώνα. Η εκδοχή αυτή βέβαια δεν αρέσει...
σε όλους. Υπάρχουμε και ‘μείς που αγαπάμε το καλοκαίρι και θα θέλαμε να υπάρχει μόνο αυτή η εποχή. Θα θέλαμε να μπορούμε – ασχέτως μήνα – να πηγαίνουμε στην παραλία και να απολαμβάνουμε το απέραντο γαλάζιο ξαπλωμένοι σε μια άνετη ξαπλώστρα πίνοντας το αγαπημένο μας cocktail ή τρώγοντας θαλασσινά σ’ αυτά τα ωραία ταβερνάκια, που έχει η χώρα μας, δίπλα στο κύμα!

Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς γνωρίζουμε, από όταν ήμασταν μικρά παιδιά ότι υπάρχουν τέσσερις εποχές και όχι μια. Οι δυο από αυτές όμως, το καλοκαίρι και ο χειμώνας, πάντα βρίσκονται σε αντίθεση και μας βάζουν να διαχωριστούμε και ‘μείς σε δυο ομάδες τους «καλοκαιράκιδες» και τους «χειμωνάκιδες», αλλά επειδή εμείς οι «καλοκαιράκιδες» μπορούμε να κρατήσουμε το καλοκαίρι στο μυαλό και τη σκέψη μας (γιατί όπως αλλιώς λέμε «summer is a state of mind»), είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις θετικές όψεις του χειμώνα.

Τζάκι

Θυμήσου ακόμα και συ που δεν είσαι λάτρης του χειμώνα τα χουχουλιάρικα βράδια, ενώ έξω βρέχει, εσύ να είσαι δίπλα στο τζάκι με ζεστό καφέ ή ένα ποτήρι κρασί απολαμβάνοντας τη ζεστασιά μαζί με την παρέα σου βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά. Ακόμα καλύτερα για να μη γίνομαι ρομαντική μόνο, τα βράδια που έχεις φωνάξει την παρέα σου να δείτε καμιά ταινία στη τηλεόραση ή να παίξετε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι και παράλληλα να ψήσετε λουκάνικα για λαχταριστά hot dog στην θράκα του τζακιού!

Γλυκό μου παπλωματάκι

Το καλοκαίρι έχει ένα μεγάλο κακό (ας το παραδεχτούμε όλοι αυτό) ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε πολλά βράδια εξαιτίας της αφόρητης ζέστης, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε αγκαλιά με το air condition. Αντιθέτως, τον χειμώνα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Σου υπενθυμίζω ξανά πόσο ζεστά είναι κάτω από το παπλωματάκι σου ή για όσους είναι λάτρεις της ηλεκτρικής κουβέρτας. Πολλές φορές είναι τόσο ζεστά βέβαια -ιδίως τις βροχερές μέρες– που είναι βασανιστικό να σηκωθείς το πρωί για τη δουλειά.

Περισσότερες επιλογές

Τώρα θα με ρωτήσεις τι εννοώ γράφοντας περισσότερες επιλογές και θα σε προλάβω λέγοντάς σου ότι αντικειμενικά το χειμώνα οι περισσότεροι από μας θα κανονίσουμε να πάμε αυτό το ταξιδάκι στο εξωτερικό που τόσο ανυπομονούμε κάθε χρόνο. Επίσης, το χειμώνα έχουμε περισσότερες επιλογές για συναυλίες ή ακόμα και για τους άντρες αναγνώστες έχει το ποδόσφαιρο… champions league, uefa, super league και δε ξέρω ‘γώ  τι άλλο.

Χριστούγεννα

Τέλος, κράτησα το καλύτερο του χειμώνα για μένα, που δεν είναι άλλο από τα Χριστούγεννα! Η ωραιότερη γιορτή του χρόνου. Άμα μπορούσα θα στόλιζα από τα μέσα Νοέμβρη το χριστουγεννιάτικο δέντρο, γιατί τόσο πολύ μου αρέσουν και πιστεύω, πως δεν είμαι η μόνη. Από που να πρωταρχίσω από τα στολισμένα μπαλκόνια στους δρόμους ή από τις βιτρίνες των μαγαζιών που είναι διακοσμημένες τόσο όμορφα και φωτισμένες με λαμπιόνια, που ακόμα και να μη θες να ψωνίσεις (υπάρχει κανείς;), σε κάνουν να θες να βγεις μια βόλτα στα μαγαζιά ή σε κάποιο mall, μόνο και μόνο για τις χαζέψεις. Τέλος, πόσο ωραίες αυτές οι συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με φίλους και συγγενείς,  που ακόμα αν και σε πολλές από αυτές συζητιώνται τα ίδια κάθε χρόνο, τις κάνουν συνάμα ξεχωριστές.  Όλα εκείνες τις μέρες είναι διαφορετικά, πιο χαρούμενα, ανέμελα και με πολύ πολύ φαγητό (κάπου εδώ σου κλείνω το μάτι)!

Δεν ξέρω άμα σε έπεισα για τον χειμώνα και αν θα σου αρέσει από εδώ και στο εξής λίγο περισσότερο από το καλοκαίρι. Δεν ήταν όμως αυτός ο στόχος του άρθρου εξάλλου, αλλά τουλάχιστον να σε έκανα να τον δεις από μια άλλη ματιά, γιατί δεν είναι τελικά τόσο κακός, όσο πιστεύουμε. Κάτι τελευταίο που θέλω να σου πω είναι ότι κάθε εποχή έχει τα «καλά» της, μα έχει και τα «κακά» της, το θέμα είναι… εσύ σε ποια αποφασίζεις να σταθείς περισσότερο;
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!