tromaktiko: 13χρονος έχτισε αυτό το μικροσκοπικό σπίτι, με μόλις 1.500€. Μόλις δείτε πως είναι από μέσα, θα σκάσετε απ’τη ζήλια σας [photos+video]

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

13χρονος έχτισε αυτό το μικροσκοπικό σπίτι, με μόλις 1.500€. Μόλις δείτε πως είναι από μέσα, θα σκάσετε απ’τη ζήλια σας [photos+video]



Οι περισσότεροι έφηβοι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους πέρα από το να χτίσουν ένα σπίτι...
Αλλά ο Luke Thill, ένας 13χρονος από την Iowa δεν είναι όπως οι συμμαθητές του.

Αυτό το ταλαντούχο παιδί έχει φτιάξει το δικό του μικρό σπίτι – στην αυλή των γονιών του. Χρειάστηκε περίπου  $1,500 για να το τελειώσει και τώρα ζει το όνειρό του στο μικρό του εξοχικό.

Όπως εξήγησε στο κανάλι του στο YouTube, η επιθυμία του ήταν να χτίσει ένα μικρό σπίτι επειδή βαριόταν το καλοκαίρι.

Μετά από λίγη έρευνα, είχε μία καλή ιδέα για το πώς θα έβαζε το σχέδιό του σε λειτουργία.

Του πήρε περίπου ένα χρόνο για να βρει τα χρήματα και τα υλικά που χρειαζόταν. Έκοβε το γρασίδι από τα γειτονικά σπίτια και έκανε θελήματα για όποιον το είχε ανάγκη στην γειτονιά.

Ένας φίλος του Luke που ήταν ηλεκτρολόγος τον βοήθησε να κάνει την ηλεκτρική εγκατάσταση σαν αντάλλαγμα που εκείνος του καθάρισε το γκαράζ. Το 75% των υλικών που χρησιμοποίησε ήταν ανακυκλωμένα και πολλά τα βρήκε στο σπίτι της γιαγιάς του. Η μπροστινή πόρτα ήταν δώρο από έναν φίλο του θείου του.

To σπίτι των 8 τετραγωνικών έχει ηλεκτρική εγκατάσταση αλλά όχι και υδραυλική, οπότε δεν έχει τουαλέτα.

“Μου αρέσει ο μινιμαλισμός. Και ήθελα ένα σπίτι χωρίς να έχω ένα βαρύ δάνειο.”

Όπως φαντάζεστε, ο Luke πήρε βοήθεια και από τους γονείς του, και οικονομική αλλά και στο ίδιο το χτίσιμο. Ο πατέρας του, Greg, ήθελε να σιγουρέψει όμως πως ο Luke θα πλήρωνε για το μεγαλύτερο κομμάτι του πρότζεκτ και θα έχτιζε το περισσότερο.

“Ήταν μία καλή ευκαιρία για εκείνον να κάνει κάτι πέρα από το να παίζει βιντεοπαιχνίδια ή αθλήματα. Ήταν ένα μάθημα ζωής. Έφτιαξε την δική του όαση για να περνάει τον χρόνο του.”

Πλέον, ο Luke συνήθως κάνει τις ασκήσεις του στο καινούργιο του σπίτι και μερικά βράδια της εβδομάδας κοιμάται και εκεί.

Πλέον σκέφτεται να χτίσει και ένα άλλο σπίτι – ένα μεγαλύτερο για όταν θα πάει κολέγιο. Θέλει να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Ελάτε να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του…

Δείτε στο βίντεο πόσο περήφανος είναι για την κατασκευή του:









Η ιστορία του Luke είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει ένα παιδί όταν έχει έναν στόχο και υποστήριξη από το σπίτι του.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!